Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Útoky v Katalánsku a dodávka v Rotterdame by spolu nemali súvisieť

Dodávka v Rotterdame
Dodávka v Rotterdame (Zdroj: SITA/AP)

ROTTERDAM - Nemenovaný predstaviteľ španielskeho protiteroristického oddelenia vylúčil súvislosť medzi minulotýždňovými útokmi v Katalánsku a incidentom v holandskom Rotterdame, kde polícia v stredu večer zadržala vodiča dodávky so španielskymi poznávacími značkami, ktorý mal v aute množstvo plynových fliaš. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb v stredu večer na rýchlo usporiadanej tlačovej konferencii uviedol, že policajti zastavili dodávku v blízkosti miesta koncertu americkej skupiny Allah-Las. Vodiča, podľa agentúry Reuters španielskeho občana, policajti zadržali a odviedli na výsluch. Rocková koncertná sála s názvom Maassilo krátko predtým oznámila, že pre "teroristickú hrozbu" zrušila vystúpenie americkej skupiny.   

Starosta Aboutaleb k tomu dodal, že varovanie prišlo od španielskej polície. Podľa neho však nie je zatiaľ známe, či zadržaný vodič dodávky a teroristická hrozba spolu súvisia. Organizátor koncertu Rotown na Twitteri uviedol, že večerné vystúpenie bolo zrušené na príkaz polície. Organizátor dodal, že miesto konania Maassilo, bývalé silo na obilie, evakuovali a návštevníkom vrátia peniaze za vstupenky. 

Holandská televízia odvysielala zábery zachytávajúce policajtov v ochrannom výstroji pred budovou Maassilo. Allah-Las je štvorčlenná skupina z kalifornského mesta Los Angeles. Minulotýždňové útoky v Barcelone a v meste Cambrils si vyžiadali 15 obetí na životoch a vyše 120 zranených. Medzi zasiahnutými osobami boli občania približne 30 rôznych krajín. Ku krviprelievaniu sa prihlásil tzv. Daeš.

Viac o téme: DodávkaRotterdamTeror v Barcelone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu