Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V blízkosti miesta zrušeného koncertu v Holandsku našli dodávku plnú plynových fliaš

Dodávka v Rotterdame
Dodávka v Rotterdame (Zdroj: SITA/AP)

ROTTERDAM - Polícia v holandskom prístavnom meste Rotterdam zadržala šoféra dodávky so španielskymi poznávacími značkami, v ktorej boli plynové fľaše. Stalo sa tak po tom, ako z dôvodu možného teroristického útoku zrušili koncert americkej rockovej kapely. Informovala o tom kancelária starostu.

Podľa španielskeho protiteroristického úradu dodávka nie je napojená na minulotýždňové útoky v Španielsku, pri ktorých zahynulo 15 ľudí. Túto možnosť údajne vylúčili po vypočutí šoféra a prezretí auta. Rotterdamská polícia sa v tejto súvislosti pre agentúru AP nevyjadrila.

Vodiča zatkli na vypočutie zhruba dve hodiny po tom, ako holandská polícia zrušila koncert losangeleskej kapely Allah-Las, keď dostala upozornenie na teroristickú hrozbu od španielskej polície. Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb však upozornil, že je ešte priskoro tvrdiť, že zatknutie a bližšie nešpecifikovaná hrozba spolu súvisia.

Vozidlo preskúmali armádni experti na výbušniny a následne ho z miesta odviezol policajt, informovala holandská televízia NOS. Podľa polície bolo v aute "niekoľko plynových fliaš". Štvorčlenná formácia z Los Angeles sa mala predstaviť v kultúrnom priestore Maassilo, ktorý svojho času slúžil ako obilné silo.

Viac o téme: DodávkaTeroristická hrozbaRotterdam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu