Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kňaz zverejnil FOTO utečencov v bázene: Začali sa diať veci, z ktorých naskakujú zimomriavky

(Zdroj: Facebook/Massimo Biancalani)

PISTOIA – Farár Massimo Biancalani si za svoje konanie vyslúžil poriadne ostrú kritiku a obmedzenie slobodne využívať svoj profil na Facebooku. Mohol za to jediný príspevok, ktorý obsahoval fotografiu afrických detí kúpajúcich sa v bazéne. Muž, ktorý sa v dobrom stará a pomáha utečencom si teraz prechádza peklom.

Kňazovi Massimovi Biancalanimu sa v priebehu krátkej chvíľky zmenil život. Spôsobila to jediná fotografia, ktorú zverejnil na svojom facebookovom profile. Záber zachytáva radujúce sa africké deti v bazéne. O tie sa farár stará a podáva im pomocnú ruku. Pri zverejňovaní fotky ho ale pravdepodobne ani v najhoršom sne nenapadalo, čo sa na neho spustí. Okrem toho, že mu bol jeho profil zablokovaný na 24 hodín, sa na neho spustila ostrá kritika a vyhrážky.

VIDEO Na španielskej pláži sa vylodil húf migrantov: Dovolenkári v šoku

Biancalani si ale servítku pred ústa nedal a za svojim konaním si stojí. Nerozumie tomu, aký dôvod existoval pre zablokovanie jeho účtu. "Fotky afrických chlapcov v bazéne, to je problém na Facebooku? Byť pohostinný, solidárny, protirasistický nie je na Facebooku štandardné?" pýtal sa kňaz.

Zverejnenú fotografiu sprevádzal aj dosť rázny text. "Oni sú môj domov, moji nepriatelia sú rasisti a fašisti." Je dosť pravdepodobné, že aj tieto slová pobúrili verejnosť. Jeden z užívateľov okomentoval príspevok príznačne: "Krásne snímky, pekné vidieť ako sa cudzinci zabávajú v bazéne. Ako prichádzajú do našej vlasti, aby mali dobrý život." Irónia z týchto slov priam srší. K tomu tento dotyčný nezabudol pripomenúť, že talianske rodiny sú na tom veľmi zle, starí ľudia ledva vyžijú, no imigranti si chodia v modernom oblečení a s najnovšími modelmi telefónov.

Nepríjemných a štipľavých poznámok sa pod príspevkom ale objavilo viac. "Vlasť znamená krajinu otcov. Takže jedna vec je istá, nemôže to byť vaša vlasť a vy ste zradcom vlasti," napísal ďalší. Tak ako v každom prípade existuje druhá strana mince, aj tu sa našli takí, ktorí farárove konanie podporovali. Medzi hrozbami a urážkami sa teda našli aj solidárne správy. Farár prezradil, že ľudská nenávisť neskončila iba pri slovných útokoch, mladým prisťahovalcom niekto počas noci poprepichoval pneumatiky bicyklov.

Viac o téme: FarárKritikaMigrantiTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu