Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Ďalší krvavý útok: Osem pobodaných ľudí, dvaja vo vážnom stave!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - V meste Surgut, na Sibíri, bolo dnes osem ľudí pobodaných neznámym mužom. Útočník, ktorého motív ešte nie je jasný, bol zastrelený, informovali reportéri Ria Novosti.

Veľký zvrat z teroru v Španielsku: Dodávku v Barcelone šoféroval niekto iný, nové FOTO vraha

V Surgute sa rozšírili informácie o viacerých maskovaných útočníkoch, úrady to však nepotvrdili. Polícia zastrelila útočníka približne o 11.20 h miestneho času. Dve z obetí sú vo vážnom stave a bojujú o život.

MIMORIADNE Ďalší krvavý útok:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Všetci zranení sú hospitalizovaní s rôzne ťažkými zraneniami, uviedli vyšetrovatelia. Útočník nebol zatiaľ identifikovaný a nie je známy ani motív jeho činu.

V Surgute žije asi 300-tisíc ľudí a je centrom ropného priemyslu na Sibíri.

Rakúsko: Kriminalisti vyšetrujú útok nožom vo viedenskej štvrti Ottakring

Útok nožom, ku ktorému došlo dnes v skorých ranných hodinách vo viedenskej štvrti Ottakring, vyšetrujú tamojší kriminalisti. Zatiaľ neznámy páchateľ napadol nožom dvoch mužov-priateľov vo veku 28 a 37 rokov po tom, čo jeden z nich urobil kompliment jeho partnerke. Po verbálnom konflikte siahol útočník po noži, ktorým spôsobil obom mužom ťažké zranenia, jeden z nich bol v dôsledku bodných rán do hornej časti tela v ohrození života. Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na viedenské veliteľstvo polície.

Po príchode alarmovaných mužov zákona nebolo po páchateľovi, po ktorom sa intenzívne pátra, ani stopy. Zraneným na chodníku poskytli záchranári na mieste prvú pomoc a previezli ich do nemocnice, kde ich urgentne operovali.

Daeš sa k útoku prihlásil

Džihádisti z tzv. Daeš sa prihlásili dnes prostredníctvom webu aj k zodpovednosti za útok nožom v meste Surgut na ruskej Sibíri, kde miestny 23-ročný občan podľa doteraz známych informácií zranil nožom štyri osoby vážne a ďalším trom spôsobil stredne ťažké zranenia. Polícia útočníka zastrelila, zranení sú hospitalizovaní v miestnej nemocnici.

Viac o téme: Nôžútok SibírSurgut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu