Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zlý sen každého cestujúceho: Medzipristátie sa predĺžilo, ľudia sa v lietadle skoro udusili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

OTTAWA - Polícia v kanadskej Ottawe zasahovala na miestnom letisku po tom, ako jej zatelefonovali viacerí cestujúci, ktorí zostali po neplánovanom medzipristátí hodiny zatvorení v lietadle bez vody, jedla či prístupu k čerstvému vzduchu. Agentúra DPA o tom dnes informovala s odvolaním sa na vyhlásenie samotného letiska.

Prvé tiesňové volania z lietadla spoločnosti Air Transat, v ktorom sa nachádzalo 336 pasažierov, začali prichádzať po štyroch hodinách čakania na letiskovej ploche s vypnutou klimatizáciou. Po príchode pohotovostných zložiek posádka otvorila dvere a cestujúcim rozdala vodu. Jednej osobe bola poskytnutá lekárska pomoc.

Spoločnosť Air Transat čakanie zdôvodnila zhustenou premávkou na letisku v Ottawe, kam bolo pre nepriaznivé počasie odklonených 20 letov smerujúcich do Montrealu či Toronta. Uvedený stroj letel do Montrealu z Bruselu. Dopravca uviedol, že letisko počas čakania nedokázalo zabezpečiť prisunutie schodov ani doplnenie zásob pitnej vody či paliva. Správa letiska však tvrdí, že boli pripravené schody i autobusy, aby sa cestujúci mohli dostať do budovy, posádka lietadla však bola "nekomunikatívna" a na ponuku nereagovala.

Viac o téme: LietadloLetiskoPasažier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu