Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Madurovo konanie rozprúdilo krv aj Trumpovi: Zatknutie opozície je činom diktátora

Leopold López a Antonio Ledezma
Leopold López a Antonio Ledezma (Zdroj: SITA/AP Photos/Fernando Llano, Eraldo Peres, File)

WASHINGTON - Biely dom odsúdil v noci nadnes zatknutie venezuelských opozičných vodcov Leopolda Lópeza a Antonia Ledezmu vládou prezidenta Nicolása Madura. Informovala o tom agentúra AP.

 Spojené štáty považujú venezuelského prezidenta Madura za "osobne zodpovedného za zdravie a bezpečnosť" dvojice opozičných lídrov, povedal prostredníctvom vyhlásenia americký prezident Donald Trump. "Spojené štáty odsudzujú činy Madurovej diktatúry," uvádza sa ďalej v stanovisku šéfa Bieleho domu, z ktorého citovala agentúra DPA. Opoziční lídri López a bývalý starosta Caracasu Ledezma sú podľa Trumpa "politickí väzni zadržiavaní režimom protizákonne".

"Spojené štáty považujú Madura - ktorý iba niekoľko hodín predtým verejne oznámil, že zakročí proti svojej politickej opozícii - osobne zodpovedného za zdravie a bezpečnosť pánov Lópeza a Ledezmu a všetkých zadržaných." Biely dom ďalej vyzval k okamžitému prepusteniu všetkých väzňov. 

Zvláštne jednotky venezuelskej polície vošli v noci na utorok miestneho času do domov opozičných lídrov Lópeza a Ledezmu, ktorí boli v domácom väzení, a o odviedli ich opäť do vojenského väzenia Ramo Verde.

Viac o téme: OpozíciaBiely domNicolás Maduro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu