Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Telo dobodanej Lenky (†36) previezli z Egypta domov: Vyšetrovanie prípadu je v plnom prúde

Lenka podľahla zraneniam po útoku v hotelovom komplexe v Hurghade. Zobraziť galériu (4)
Lenka podľahla zraneniam po útoku v hotelovom komplexe v Hurghade. (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Lenka (†36) si užívala dovolenku pri mori druhýkrát vo svojom živote. Vysnívaný oddych sa jej žiaľ stal osudným. Nič netušiacu ženu napadol šialený Egypťan priamo na pláži. Zraneniam, ktoré utrpela pri útoku, podľahla v egyptskej nemocnici. Smútiaca rodina dobodanej Češky sa konečne dočkala prevozu tela z Egypta domov do Čiech.

Česká turistka Lenka sa vybrala do Egypta na dovolenku, ktorá sa žiaľ skončila tragicky. Oddychujúca Lenka sa stala jednou z obetí Egypťana, ktorý 14. júla nožom zaútočil na turistov v hotelovom komplexe v egyptskej Hurgade. Zdravotný stav sa žene zlepšil a všetko nasvedčovalo šťastnému koncu. Opak sa stal pravdou a Lenka zraneniam po pár dňoch podľahla. Nepomohol ani najlepší tím špecialistov.

Telo dobodanej Lenky (†36)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Zničená rodina sa po dlhých dňoch konečne dočkala prevozu tela svojej milovanej. Lenka bola dnes 1. augusta prevezená z Egypta do Česka, čo potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Michaela Lagronová. Rodina zosnulej Lenky by sa mala v tento deň stretnúť aj s ministrom zahraničných vecí Lubomírom Zaorálekom.

Telo dobodanej Lenky (†36)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Česká diplomacia už v súvislosti s útokom požiadala Egypt o vyšetrovanie, správu z pitvy a odškodnenie pre pozostalých. Prípadom sa teraz bude zaoberať Národná centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). "Vecou sa zaoberá náš útvar (NCOZ SKPV), pričom dozor vykonáva Vrchné štátne zastupiteľstvo v Prahe," vyjadril sa hovorca NCOZ Jaroslav Ibehej. Priznal aj to, že momentálne prebiehajú úkony trestného konania, ktoré však nešpecifikoval.

Telo dobodanej Lenky (†36)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Rodina zosnulej Lenky by sa mala stretnúť aj so šéfom českej diplomacie. Pozostalým chce kondolovať a oboznámiť ich s ďalším postupom ministerstva. Praha doposiaľ požiadala o vyšetrenie a objasnenie okolností útoku, ktoré sa stali 14. júla v Hurgade. "Chceme vedieť, aký mal páchateľ motív a či nepatril k teroristickej organizácii," objasnila Lagronová. Aj napriek tomu, že bol útočník označený a spájaný s teroristickou organizáciou Daeš, ministerstvo správu označilo za špekuláciu. "Vyšetrovanie nie je uzavreté," uzavrela Lagronová. 

Viac o téme: TragédiaSmrťEgyptČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu