Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma na diskotéke v Nemecku: Po streľbe v nočnom klube dvaja mŕtvi, útočníka zneškodnili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

KONSTANZ - Dnešná streľba v nočnom klube v meste Konstanz v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, ktorá si vyžiadala dvoch mŕtvych vrátane irackého útočníka, mohla byť dôsledkom domáceho sporu, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na nemenované zdroje blízke vyšetrovaniu.

Podľa nich nič nenasvedčuje tomu, že by bol 34-ročný Iračan, ktorý začal nadránom na diskotéke strieľať, motivovaný terorizmom, hoci sa skúmajú všetky aspekty trestného činu. Polícia sa momentálne snaží zistiť viac o jeho minulosti. Muž bol polícii známy pre predchádzajúce porušenia zákona, uviedla polícia bez spresnenia. Podľa doterajších predpokladov konal páchateľ sám. 

Iračan zabil v klube, ktorý sa nachádza v priemyselnej časti mesta, jedného človeka a troch vážne zranil. Na úteku z miesta činu pri prestrelke s policajtmi jedného zranil. Sám utrpel ťažké strelné zranenia, ktorým v nemocnici podľahol. 

Vzhľadom k tomu, akú zbraň použil, hovorí polícia o šťastí, že na mieste nebolo viac zranených. Ako sa k puške strelec dostal, zatiaľ nie je jasné. Príčinou streľby bol zrejme spor v minulosti opakovane trestaného muža s pracovníkmi diskotéky. Podľa spravodajskej stanice BBC aj polícia potvrdila, že útočníkom bol 34-ročný Iračan. Nebol žiadateľom o azyl, v Nemecku žil vraj dlhú dobu a určitý čas v oblasti mesta Konstanz.

Viaceré nemecké denníky informovali, že osobou, ktorú zabil, bola návštevníkom klubu. Jednou zo zranených osôb je údajne člen ochranky podniku, ktorý sa pokúsil strelca zastaviť. Polícia bola nasadená do akcie po niekoľkých tiesňových volaniach, ktoré prišli okolo 4.30 h. Na mieste činu zasahovali aj špeciálne jednotky a vrtuľník.

 

Viac o téme: DiskotékaNemeckoStreĺba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu