Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Česká diplomacia rieši prípad ženy zabitej v Hurgade: Zaorálek požiadal Egypt o odškodnenie pre rodinu

Ľubomír Zaorálek
Ľubomír Zaorálek (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek odovzdal egyptskému veľvyslancovi Abd ar-Rahmánovi Saláhaddínovi už druhú diplomatickú nótu. Česká diplomacia od Káhiry žiada, aby odškodnila zavraždenú českú turistku. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz. Turistku pred dvoma týždňami na pláži v Hurgade pobodal muž, ktorý útočil na cudzincov. Zranená žena zomrela vo štvrtok v nemocnici v Káhire.

Minister v tejto nóte zároveň žiada o poskytnutie protokolu z pitvy, ktorú vo štvrtok urobil v Káhire egyptský súdny znalec. "Egyptský veľvyslanec mi dnes potvrdil, že nám poskytne správu z pitvy, a zároveň prisľúbil zasadiť sa za kompenzáciu rodine," povedal Zaorálek, ktorého citovali Novinky.cz

Minister by sa mal tiež stretnúť s rodinou zosnulej ženy, a to v najbližších dňoch. Na schôdzke chce rodinu informovať o všetkých krokoch, ktoré česká diplomacia v súvislosti s týmto prípadom podniká. Podľa doterajších predbežných informácií by malo byť telo zosnulej ženy prevezené späť do Českej republiky približne v polovici nadchádzajúceho týždňa.

Viac o téme: EgyptLubomír Zaorálek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu