Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dievčatko (10) znásilnil jej strýko: Zostala tehotná, chcela potrat, nepochopiteľný zvrat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NAÍ DILLÍ - Najvyšší súd v Indii zamietol žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva desaťročného dievčaťa, ktoré údajne znásilnil jej strýko. Dôvodom je vysoké štádium tehotenstva, informoval spravodajský portál BBC. Lekárske konzílium súd informovalo, že prerušenie tehotenstva v 32. týždni je priveľmi riskantné.

Tehotenstvo maloletej pritom zistili len pred dvoma týždňami, keď sa sťažovala na bolesti brucha a rodičia ju vzali do nemocnice. Súd zároveň požiadal štátnu nemocnicu, aby dievčaťu poskytla dostatočnú lekársku starostlivosť.

Lekári, ktorí dievča vyšetrovali predtým, ale podľa právnika tvrdia, že ak bude nútená dieťa priviesť na svet, môže to ohroziť jej život, ako aj život dieťaťa. Rodina znásilnenej žije v extrémnej chudobe. Jej strýka, ktorý ju údajne niekoľkokrát znásilnil, už zadržali.

Podľa indických zákonov nie je dovolené vykonávať interrupcie po 20. týždni tehotenstva, ak lekár nepotvrdí vážne ohrozenie života matky. India patrí celosvetovo medzi krajiny s najväčším počtom znásilnení. Podľa štatistík dôjde každých 155 minút k znásilneniu dieťaťa mladšieho ako 16 rokov a každých 13 hodín znásilnia dieťa do 10 rokov. Až v polovici prípadov sú pritom násilníkmi ľudia, ktorých dieťa dôverne pozná, ako príbuzní či učitelia.

Viac o téme: PotratZnásilnenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu