Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľké železničné nešťastie: Vlak nezabrzdil a napálil do zábran, 54 zranených

Vlak prichádzajúci z dediny Sant Vicenç de Calders neubrzdil, keď vošiel do stanice a narazil do bariér na nástupisku. Zobraziť galériu (2)
Vlak prichádzajúci z dediny Sant Vicenç de Calders neubrzdil, keď vošiel do stanice a narazil do bariér na nástupisku. (Zdroj: Twitter/PDChina)

BARCELONA - Päťdesiatšyri ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom železničnom nešťastí v španielskom meste Barcelona. Stav najmenej jedného zraneného je vážny, 51 osôb previezli do okolitých nemocníc a zdravotníckych centier, informoval na svojej stránke denník El País s odvolaním sa na záchrannú službu Katalánska.

Prímestský vlak regionálnej katalánskej spoločnosti Rodalies prichádzajúci po trati R2 z obce San Vicente de Calders okolo 07.15 h zo zatiaľ neznámych príčin pri príchode na stanicu Estació de França (Francúzske nádražie) dostatočne nespomalil a narazil do koľajnicového zarážadla.

"Vlak spomaľoval, inak by boli následky horšie. V dôsledku nárazu sa vlak vykoľajil," povedal člen katalánskej vlády Josep Rull. Predná časť vlaku bola po náraze úplne zničená. Mnohých zranených ošetrovali priamo na nástupišti. Rušňovodič utrpel len ľahšie zranenie. 

Vo vlaku sa v čase nehody viezlo približne 100 ľudí. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. V Katalánsku sa dnes koná štrajk železničiarov, ktorý trvá od polnoci do 23.00 h SELČ a v jeho dôsledku boli zrušené stovky spojov.

Veľké železničné nešťastie: Vlak
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/PDChina)

Viac o téme: NehodaVlakBarcelona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu