Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragická smrť tucta ľudí: VIDEO Zrútenie budovy v Bombaji pochovalo jej obyvateľov, obetí pribúda

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)

BOMBAJ - Najmenej 12 mŕtvych a rovnaký počet zranených hlásila dnes polícia v indickom meste Bombaj po zrútení päťposchodovej budovy, ktorého príčina zatiaľ nie je známa. Predpokladá sa, že ďalšia desiatka ľudí je stále zavalená pod troskami.

V zrútenej budove žilo 15 rodín a podľa vyjadrenia bombajského starostu Višvanatha Mahadešvu sú niektorí ľudia presvedčení, že havária môže súvisieť s prácami na prízemí a prvom poschodí, kde prerábali malú nemocnicu na penzión, ktorý mal patriť členovi miestnej vládnucej strany.

Tragická smrť tucta ľudí:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)

Predstaviteľ polície Lal Bhandari uviedol, že záchranári hľadajú v troskách ďalšie obete už od ranných hodín a budú v tom pokračovať aj počas noci. K podobnej udalosti došlo dnes aj vo východoindickom meste Kalkata, kde sa zrútila časť 100-ročnej budovy, pričom zahynuli najmenej dve osoby. Väčšina obyvateľov budovu opustila, keď spozorovali, že začali odpadávať kusy betónu, informovala tlačová agentúra Press Trust of India.

Počas obdobia monzúnov, ktoré trvá od júna do septembra, sú pády budov v Indii bežným javom, čo býva pripisované vysokému dopytu po nových stavbách a súčasnému nedodržiavaniu predpisov zo strany niektorých stavebníkov. V roku 2013 sa v Bombaji stala najhoršia takáto havária za posledné desaťročia, keď v troskách nelegálnej stavby zahynulo 74 ľudí.

Viac o téme: BudovaZrútenieIndiaBombaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu