Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar na Václavskom námestí v Prahe: Hotel zachvátili plamene, hostí museli evakuovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Z dôvodu požiaru káblových rozvodov, ktorý sa následne rozšíril na plastové prekrytie lešenia, bol v pondelok večer evakuovaný hotel Juliš na Václavskom námestí v Prahe. Priamo do budovy sa oheň nedostal, dym ale prenikol na všetky poschodia, preto hasiči evakuovali 72 z celkového počtu 127 hostí, informoval server iDNES.cz.

Hovorca pražských hasičov Martin Kavka pre iDNES.cz uviedol, že požiar vypukol po 20.30 h, päť jednotiek hasičov dorazilo na miesto päť minút po jeho ohlásení. Počas požiaru sa v budove aktivovalo samočinné hasiace zariadenie. 

Pôvodné informácie hovorili o tom, že požiar sa šíril zo suterénu. Vyšetrovateľ ale po príchode na miesto spresnil, že horieť začalo až na štvrtom poschodí. "Horiace plastové časti odkvapkávali káblovým kanálom do spodných častí a následne sa plamenné horenie rozšírilo na plastové prekrytie lešenia... Zásah bol ukončený o 22.44 h," informoval Kavka s tým, že požiar nebol rozsiahly, oheň do budovy vôbec neprenikol a nespôsobil tak väčšie škody.

Pri evakuácii nebol nikto zranený. 

 

Viac o téme: EvakuáciaPlamenePožiarPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu