Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Taliansko bojuje s plameňmi: Hrozivé zistenie, požiar je zrejme dielom podpaľačov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP)

RÍM - Už druhú osobu podozrivú z podpaľačstva zadržali v súvislosti s požiarom píniového lesa v oblasti Castel Fusano označovanej za "zelené pľúca" Ríma. Po utorkovom zadržaní 22-ročného mladíka skončil dnes v rukách mužov zákona podozrivý 63-ročný muž. Ďalší požiar vyčíňajúci severne od Ríma si dnes vynútil uzavretie časti úseku diaľnice A1, čo spôsobilo značné dopravné problémy.

Časť dopravnej tepny nesúcej meno Krištofa Kolumba, ktorá spája Rím s morským pobrežím, museli kvôli plameňom a hustému dymu dočasne uzavrieť už v pondelok. Ako vyplýva z dnešného vyjadrenia šéfa talianskej civilnej ochrany Fabrizia Curcia, hasičov alarmovali v súvislosti s lesnými požiarmi a požiarmi krovinatých oblastí v tomto roku už 955-krát, čo predstavuje najvyšší počet za uplynulých desať rokov.

Iba v týždni od 10. do 17. júla hasiči reagovali na hlásenia o 325 takýchto požiaroch. Plamene vyčíňajú v Taliansku fakticky od Toskánska na severe až po stredomorský ostrov Sicília na juhu krajiny. Počet tých aktívnych sa dnes pohyboval nad hranicou dvoch stoviek.

Taliansko bojuje s plameňmi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Zatiaľ sa táto situácia neprejavila poklesom záujmu turistov o Taliansko. Nebolo zaznamenané žiadne masové stornovanie dovoleniek ani zvýšenie počtu znepokojených návštevníkov.

Viac o téme: PožiarTalianskoCastel Fusano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu