Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž (54) objavil pri kúpaní kovový predmet: Veľká vzácnosť, pochádza to z druhej svetovej vojny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

NEUSIEDL AM SEE - Kovový predmet, ktorý sa ukázal byť časťou lietadla zrejme z obdobia druhej svetovej vojny, objavil 54-ročný muž v utorok večer pri kúpaní v Neziderskom jazere v rakúskej spolkovej krajine Burgenland. Hasiči zhrdzavenú časť veľkosti dvier motorového vozidla vytiahli z vôd jazera.

 S veľkou pravdepodobnosťou by malo ísť o chladič lietadla, ktoré sa zrejme zrútilo do jazera počas druhej svetovej vojny. Definitívne by to malo však potvrdiť až detailné preskúmanie nálezu v nasledujúcich dňoch. Informácie priniesol dnes verejnoprávny rakúsky rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje.

Nálezy vrakov alebo častí vrakov lietadiel nie sú v Neziderskom jazere extrémnou zriedkavosťou. Väčšina z nich pochádzala z bojov medzi strojmi nemeckej Lutftwaffe a spojeneckými lietadlami počas druhej svetovej vojny.

V 90. rokoch minulého storočia tu opakovane objavili trosky havarovaných nemeckých stíhačiek typu Messerschmitt. V roku 1992 narazila do jedného z vrakov výletná loď a poškodila sa. Motor jednej zo spomínaných stíhačiek vydalo jazero v roku 2003.

Viac o téme: LietadloDruhá svetová vojnaRakúskoNeziderské jazero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu