Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maďarsko v pohotovosti: Anonym nahlásil bombu v medzinárodnom rýchliku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BUDAPEŠŤ - Anonymný telefonát, hroziaci umiestnením bomby v medzinárodnom rýchliku premávajúcom cez Maďarsko, si dnes popoludní vynútil preskúmanie súprav na trati a faktické ochromenie medzinárodnej železničnej dopravy v tejto časti starého kontinentu.

Ako informovala maďarská železničná spoločnosť, polícia bude až do polnoci kontrolovať všetky vlakové súpravy vstupujúce na územie Maďarska, preto treba v medzinárodnej železničnej doprave aj naďalej rátať s omeškaniami.

Na pokyn kompetentných došlo po telefonickej hrozbe k odstaveniu celkove 18 vlakových súprav, evakuácii cestujúcich a prehľadaniu všetkých vlakov. Jednu súpravu z Viedne a jednu z Budapešti ani nevypravili; obmedzenia sa dotkli aj prihraničnej železničnej dopravy. Na rakúskej strane hraníc zriadili na trase Bruck an der Leitha-Nickelsdorf náhradné autobusové spojenie. Po obnovení prevádzky premávajú medzinárodné vlaky momentálne s omeškaním viac ako dvoch hodín, 150-160 minút podľa webovej stránky Maďarských štátnych železníc (MÁV).

Viac o téme: BombaMaďarskoRýchlik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu