Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

FOTO Prichytený politik rozhneval aroganciou: Zakázal vstup na pláž, on si na nej užíval s rodinou

Chris Christie (úplne vpravo). Zobraziť galériu (3)
Chris Christie (úplne vpravo). (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Guvernér amerického štátu New Jersey Chris Christie čelí kritike za to, že si užíval slniečko na verejnej pláži, ktorá bola pre návštevníkov z dôvodu neschváleného rozpočtu uzavretá. Christie, ktorý teraz patrí k najmenej obľúbeným guvernérom New Jersey v novodobej histórii, verejnosť navyše popudil pondelkovým vyhlásením, že na uzavretú pláž mohol vďaka výhode, ktorú mu prináša jeho funkcia.

Škandál v Brazílii: Prezidenta obvinili z korupcie, vzal úplatok vo výške 150-tisíc dolárov

Ešte v nedeľu na tlačovej konferencii pritom Christie tvrdil, že si slniečko neužíval. "Nie, dnes žiadne slnko," povedal guvernér. Novinári mu túto otázku položili kvôli tomu, že do svojho úradu v Trentone, metropole New Jersey, priletel helikoptérou z guvernérskej rezidencie v štátnom parku Island Beach, ktorého pláže sú teraz pre verejnosť uzavreté.

FOTO Prichytený politik rozhneval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Neskôr ale americké médiá zverejnili letecké fotografie, na ktorých je Christie na pláži s rodinou. Christieho úrad následne uviedol, že guvernér si skutočne slniečko neužil, pretože mal na hlave čiapku. Tiež oznámil, že Christie bol na pláži len krátko a hneď potom sa vydal opäť do kancelárie.

FOTO Prichytený politik rozhneval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Je mi to ľúto, ale oni nie sú guvernérom," odpovedal v pondelok Christie podľa agentúry Reuters na otázku, či chápe, prečo je verejnosť kvôli jeho nedeľnému odpočinku na pláži rozladená. Dodal, nech sa nespokojenci uchádzajú o guvernérsky úrad, aby si mohli pobyt v spomínanej rezidencii na Island Beach tiež dopriať.

FOTO Prichytený politik rozhneval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

V New Jersey sú teraz uzavreté štátne úrady a inštitúcie, ktoré nie sú nevyhnutné pre chod samosprávy. Včera podľa Reuters zostalo na nútenej dovolenke vyše 30-tisíc zamestnancov štátu New Jersey.

Viac o téme: GuvernérNew JerseyChris Christie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu