Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Kontroverzný podnikateľ Kočner sa nezastaví pred ničím: Opäť vylial kýble špiny

Marián Kočner Zobraziť galériu (2)
Marián Kočner (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner zvolal tlačovku, na ktorej sa mal obhájiť z podozrení z daňových podvodov. Fraška sa však zvrhla na prezentáciu špiny na všetkých, ktorí ho kritizovali. Dalo by sa to zhrnúť aj tak, že sa známy podnikateľ v priamom prenose na všetkých vygrcal. Politici museli čeliť útokom, ktoré podnikateľ zakladal na vlastných zážitkoch, no o dôkazoch nechcel povedať nič.

„Skutok sa stal, ale nie je trestným činom,“ reagoval Kočner na obvinenia. Neskôr sa venoval ďalšej téme - kauze Sasanka a stretnutiam so šéfom SaS Richardom Sulíkom. Kočner dodal, že dlhý rozhovor mal absolvovať aj s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom.

Sulíka nazval bývalým priateľom, pričom spomínal aj na údajné začiatky ich stretnutí. Číslo mal dostať od vtedajšieho šéfa rezortu financií Jána Počiatka. „Nejak sme si s tým Rišom padli do oka,“ vyjadril sa Kočner a tvrdí, že sa mu páčili Sulíkove názory a plány.

Topky.sk

Kontroverzný podnikateľ reaguje na obvinenia voči jeho osobe.

S lídrom liberálov mal mať desiatky stretnutí, a to dokonca aj po voľbách. Témami podľa neho boli aj ťažké podmienky podnikateľov, ktoré chcel šéf SaS zmeniť, ak by sa dostal do vlády. Vysvetľoval aj, že Sulík sa často správal „ako slon v porceláne“.

Podľa podnikateľa Sulík povedal, že si k sebe do strany vybral tzv. „opičky", ktoré má mať pod kontrolou. Aj napriek tomu, že sa niekoľko členov SaS neskôr vzbúrilo a odišlo, ostať malo niekoľko „opičiek", ako nazval Jozefa Rajtára aj Luciu Ďuriš Nicholsonovú.

Kočner neskôr spomínal aj na to, že Sulík údajne prijal dar 5 miliónov eur od podnikateľa Jozefa Špirka, čo mal chcieť zatajiť a neskôr prekvapene reagoval, keď sa ho na to Kočner opýtal.

Požičiaval vraj Radičovej

Podnikateľ namočený do viacerých káuz pridal aj tvrdé obvinenie - Sulík mal bývalú premiérku Ivetu Radičovú nazvať „ožratou židovskou trúbou". Na otázku, aky má dôkaz, sa však nepresvedčivo vyjadril, že to nie je nahvrávka a že ho poskytne súdu, ak bude treba.

Podnikateľ tiež priznal, že v roku 2009 požičal Ivete Radičovej na prezidentskú kampaň 300.000 eur. Asi po roku mu boli vrátené. „Chcel som, aby bola prezidentka. Vážil som si ju. Sulík aj Radičová teraz asi povedia, že na mňa podajú žalobu. Uvidíme, ja mám dôkazy, ak to bude súd žiadať, predložím ich," konštatoval. 

O žiadnej pomoci neviem, hovorí Radičová

Bývalá premiérka však vedomosť o tom, že by jej na predvolebnú prezidentskú kampaň v roku 2009 požičal peniaze podnikateľ Marián Kočner, nemá Pre agentúru SITA tak reagovala po dnešnom vyjadrení Kočnera, ktorý tvrdil, že na kampaň požičal 300 tisíc eur.

„Ako je verejne známe, kampaň viedol Ján Füle, sponzorovali Ján Kováčik a SDKÚ. Všetky finančné transakcie boli transparentne zverejňované na internete. Zverejnený bol aj záverečný finančný audit. O žiadnej takejto pôžičke nemám vedomosť," vysvetlila Radičová.

Sulík podáva trestné oznámenie

Sulík na podnikateľa Kočnera podá trestné oznámenie. Liberáli tak reagujú na vyhlásenie Kočnera, ktorý povedal, že v minulosti sa mu páčili názory a návrhy Sulíka, ako veci na Slovensku zmeniť. 

Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková s tým, že v piatok sa k vyhláseniam Kočnera vyjadria podrobnejšie. Kočner na dnešnej tlačovej besede taktiež povedal, že možno teraz na neho Sulík podá žalobu, no on sa nebojí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu