Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stav republikánskeho poslanca Scalisea sa výrazne zlepšil: Strieľali naňho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Republikánskeho poslanca Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Stevea Scalisea, ktorého minulý týždeň počas bejzbalového tréningu zranil útočiaci strelec, už premiestnili z jednotky intenzívnej starostlivosti, keďže jeho stav sa výrazne zlepšil. Informovala o tom v sobotu washingtonská nemocnica MedStar, v ktorej sa zotavuje.

"Je v dobrom stave a pokračuje v predĺženom období uzdravovania sa a rehabilitácie," informovala nemocnica. V čase, keď ho prijali do nemocnice, bol podľa lekárov blízko smrti. Absolvoval viacero operácií súvisiacich s vnútornými zraneniami a zlomeninou nohy.

Útok, pri ktorom Scalise utrpel zranenia, sa odohral 14. júna počas ranného bejzbalového tréningu v Alexandrii v štáte Virgínia, len pár kilometrov od centra Washingtonu. Na tréningu sa zúčastňovalo viacero republikánskych kongresmanov. Zranených pri ňom bolo ešte niekoľko osôb, Scaliseho zranenia však boli najvážnejšie. Útočníka, 66-ročného Jamesa Hodgkinsona z Illinois, polícia postrelila a spacifikovala. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

Viac o téme: StreľbaRepublikániKongresSteve Scalise
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu