Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Z českej škôlky sa stratili deti: Našli ich nahé v lesíku, reakcie učiteliek políciu zarazili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA – Silné chvíle strachu a neistoty prežívali učiteľky z pražskej materskej škôlky v lesoparku Cibulka, kde sa z kolektívu vytratili tri malé deti. Našťastie, škôlkarov sa polícii podarilo vypátrať. Učiteľky však nevedeli uviesť mená detí a na to, že deti zmizli, prišli iba náhodou.

Podľa českých médií išlo o deti z materskej ekoškôlky na Naskovej ulici v Prahe 5. Predškoláci sa včera stratili okolo jedenástej hodiny doobeda v lesoparku Cibulka. Po tiesňovom volaní polícia okamžite zahájila pátranie, stretla sa však s nezvyčajnými komplikáciami.

Hrôzostrašný zážitok českých turistov v Tatrách: Na rušnom chodníku ich prekvapil medveď

„Po príchode na miesto sa policajti okamžite spojili s učiteľkami, ktoré im ale neboli schopné oznámiť, ktoré deti im skutočne zmizli. Jednoducho ich nevedeli pomenovať. Mužom zákona poskytli iba popis ratolestí - malo ísť o dve dievčatká a jedného chlapca vo veku 3, 4, a 5 rokov. Navyše, učiteľky, podľa ich slov, ale zmiznutie detí zistili až po tom, ako si všimli tri odložené batohy,“ uviedol hovorca Krajského policajného riaditeľstva hlavného mesta PrahyTomáš Hulan.

Deti našli nahé neďaleko rybníka

Do hľadania detí sa zapojili desiatky policajtov, ktorí po oznámení prečesávali rozľahlé okolie. Na pomoc s pátraním sa pripravovala aj letecká služba policajného prezídia s vrtuľníkom. O dvanástej hodine a trinástej minúte sa učiteľky z materskej škôlky dozvedeli, že sa deti policajtom podarilo nájsť. „Všetci ‚drobci‛ boli v čase nájdenia nahí, pretože im vraj bolo horúco. Niektoré kúsky oblečenia deti držali v ručičkách, iné policajti našli cestou lesom späť do škôlky. Určite bolo veľkým šťastím, že deti nenapadlo ísť sa v tento horúci deň vykúpať do rybníčka, neďaleko ktorého boli nájdené,“ dodal Hulan.

Z českej škôlky sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Po návrate detí do škôlky sa policajti dozvedeli ďalšiu nezrovnalosť. Škôlkari zmizli už oveľa skôr, ako učiteľky oznámili. Tie totiž najprv po deťoch pátrali „na vlastnú päsť“. Na políciu volali až potom. Vzhľadom na zistené skutočnosti bude polícia celú udalosť dôkladne prešetrovať – učiteľky budú musieť vysvetliť, prečo políciu zavolali až neskôr a ako je možné, že na zmiznutie detí, ktorých mená ani nevedeli určiť, prišli iba náhodou.

 

 

Viac o téme: Materská školaPrahaStratené detiLesopark Cibulka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu