Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Požiar budovy v Londýne sa stal osudným už pre 30 ľudí: Mayová navštívila nemocnicu

Počet obetí požiaru stále stúpa.
Počet obetí požiaru stále stúpa. (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Na najmenej 30 mŕtvych stúpol počet obetí požiaru, ktorý v noci na stredu vypukol vo výškovom dome v londýnskej štvrti Kensington. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii šéf londýnskej polície Stuart Cundy.

Podľa Cundyho je medzi 30 doteraz potvrdenými obeťami požiaru aj jedna osoba, ktorá svojim zraneniam podľahla v nemocnici. Počet obetí však pravdepodobne ešte stúpne. Polícia v súčasnosti preveruje, či v súvislosti s požiarom nedošlo k spáchaniu trestného činu.

"Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by bol požiar založený úmyselne," povedal Cundy a dodal, že zničenú 24-poschodovú budovu ešte stále prehľadávajú špecializované policajné tímy.

Rozsiahly požiar vežiaka Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil. 

Okrem doteraz potvrdených 30 obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených, z ktorých 23 je stále hospitalizovaných v šiestich londýnskych nemocniciach, pričom 11 z nich je v kritickom stave.

Nemocnicu navštívila Mayová

Britská premiérka Theresa Mayová navštívila dnes v jednej z londýnskych nemocníc obete stredajšieho požiaru výškového obytného domu Grenfell Tower, pri ktorom zahynulo najmenej 30 ľudí a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Mayová vo štvrtok nariadila verejné vyšetrovanie incidentu a stretla sa so záchranármi a požiarnikmi, ktorí pri stredajšom požiari zasahovali. Obete nešťastia však nenavštívila, za čo bola následne podrobená kritike verejnosti.

Okrem obetí na životoch si požiar vyžiadal aj desiatky zranených, z ktorých 23 je stále hospitalizovaných v šiestich londýnskych nemocniciach, pričom 11 z nich je v kritickom stave. Podľa BBC je ďalších 76 osôb nezvestných.

Rozsiahly požiar 24-poschodovej Grenfell Tower vypukol v stredu približne o 01.00 h miestneho času pravdepodobne na štvrtom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na celú budovu, ktorú úplne zničil.

Viac o téme: PožiarLondýnKensington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu