Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zamilovaný pár v horiacom pekle čakal na istú smrť: FOTO Posledné slová, potom nastalo ticho

Marco Gottardi a Gloria Trevisan Zobraziť galériu (2)
Marco Gottardi a Gloria Trevisan

LONDÝN - Zostali spolu až do smrti. Mladý pár zostal uväznený až na 23. poschodí horiaceho paneláku v Londýne. Keď zistili, že sa von zrejme nedostanú, chceli sa aspoň rozlúčiť s rodinou. Posledné telefonáty zaznamenali srdcervúce slová.

Keď sa Gloria Trevisan (27) a Marco Gottardi (27) dozvedeli, že horí panelák, boli na 23. poschodí. Rýchlo im došlo, že sa odtiaľ len tak ľahko nedostanú a že im zrejme hrozí nezvratný osud. Vo chvíli, keď im bolo jasné, že neprežijú, rozhodli sa urobiť posledný čin. A to zavolať rodine a rozlúčiť sa so svojimi najbližšími.

Gloria a Marco na fotke z Instagramu

 

Io e te... e questa nuova avventura❤

Príspevok, ktorý zdieľa Gloria Trevisan (@glo_trevi),

 

Gloria zavolala svojej mame o troch ráno a poďakovala jej. "Ďakujem za to, čo si všetko pre mňa spravila," zneli slová Talianky podľa anglických médií. Povedala jej tiež, že sú uväznení a stále čakajú na pomoc. Jej otec zase pre talianske médiá povedal, že sa aj snažili ujsť, ale keď videli šľahajúce plamene ako sa šíria hore schodmi a stále silnejúci dym, vzdali to. Po tom, čo nastalo v telefóne ticho, sa otec snažil asi stokrát svojej dcére ozvať, no márne.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gloria Trevisan (@glo_trevi),

Marco volal rodine o trištvrte na štyri a druhýkrát asi o pätnásť minút neskôr. Spojil sa s otcom Gianninim. "Snažil sa nedávať najavo svoj strach," tvrdí otec. "Druhý telefonát nikdy nedostanem z hlavy. Naposledy stihol povedať, že celá izba je plná dymu. Následne zostalo ticho. Boli sme v spojení až do poslednej chvíle," tvrdí Giannini. Dvojica pritom bola v Londýne iba tri mesiace.

 Podľa úvah odborníkov vonkajšie izolačné panely na 24-poschodovej budove dopomohli k rýchlemu šíreniu plameňov z jedného poschodia na druhé. Britský denník Guardian včera napísal, že stavbári nainštalovali na budovu pri renovácii, ktorá bola ukončená v máji 2016, lacnejší typ izolačných panelov, menej odolný voči horeniu.

Jeden z nahnevaných obyvateľov štvrte vyhlásil: "Ľudia zomierajú preto, že iní ľudia šetria peniazmi." Londýnska polícia včera oznámila, že potvrdených obetí požiaru v budove je zatiaľ 30, ale tento počet sa zrejme ešte výrazne zvýši. Požiar sa rozhorel v stredu 14. júna pred 01.00 h miestneho času a mnohých obyvateľov prekvapil v spánku. Rýchlosť, akou sa plamene rozšírili, šokovala expertov a hustý čierny dym prinútil veľa ľudí zostať v 120 bytoch domu a čakať na pomoc.

Nezvestných je ešte okolo 70 ľudí, informovala agentúra PA. Hasiči včera za pomoci dronov a cvičených psov pokračovali v prehľadávaní zhorenej kostry budovy, ktorá sa týči nad Notting Dale, nízkopríjmovou mestskou komunitou, nachádzajúcou sa vedľa superluxusnej štvrte Notting Hill v západnom Londýne.
 

Viac o téme: Marco GottardiGloria Trevisan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu