Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Dráma počas dovolenky v Turecku! Poplach v hoteli, turisti sa pobili s personálom

Hostia chcú z hotela odísť. Zobraziť galériu (3)
Hostia chcú z hotela odísť. (Zdroj: YouTube/Daily Record)

LONDÝN - Takéto služby si nepredstavovali! Britských dovolenkárov ubytovaných v hoteli Pineta Park Deluxe v tureckom Marmarise zobudil uprostred noci požiar, ktorý sa rozhorel na piatom poschodí s 230 izbami. Svedkovia tvrdia, že nefungovali poplašné hlásiče a únikové východy boli zamknuté. Po tom, čo sa podarilo oheň uhasiť, vypukol boj medzi zamestnancami a hosťami, ktorí sa chceli dostať k svojim veciam.

Máte aj vy nepríjemné zážitky z dovolenky? To najhoršie, čo sa vám na nej stalo, nám píšte na tipy@topky.sk.

Daniel Maher, ktorý v hoteli trávi dovolenku spolu so svojou snúbenicou, sa pre Daily Record vyjadril, že okolo jednej hodiny v noci ich zobudilo búchanie na dvere a kroky vzďaľujúce sa po chodbe. Najprv si mysleli, že sú to iba detské žarty, a tak chceli ísť znovu spať, ale po dvoch-troch minútach sa ozvalo ďalšie zabúchanie.

"Vstal som a išiel ku dverám, počul som ako niekto kričí: "Oheň, oheň, rýchlo bežte von z hotela", keď ľudia prechádzali okolo našej izby. Boli ich stovky a vo vzduchu sa vznášal dym. Vo vstupnej hale sme videli hustý oblak čierneho dymu. Deti kričali a plakali. Všetci sme sa zhromaždili v uliciach, kým neprišli hasiči. Všetci sa rozhliadali po personáli, ktorý by im mohol pomôcť, ale nikoho nenašli," uviedol Daniel.

VIDEO Dráma počas dovolenky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Daily Record)

Podľa neho nefungoval požiarny alarm, ani stropné postrekovače. V hoteli sa nachádzali malé deti s astmou aj žena s kyslíkovým prístrojom, pre ktorých bola celá situácia veľmi nepríjemná. Hasičom sa síce podarilo dostať plameň rýchlo pod kontrolu, ale tým sa dovolenková dráma neskončila. Daniel o pár minút neskôr počul krik a rozbehol sa smerom ku zdroju, aby zistil, čo sa stalo.

Ukázalo sa, že medzi hosťami a personálom vypukla bitka. Daniel tvrdí, že žena s kyslíkovým prístrojom bola napadnutá. Jeden z mužských členov jej rodiny sa jej pokúsil pomôcť, ale vrhlo sa na neho päť či šesť Turkov. Na videozázname vidno, ako sa masa ľudí navzájom tlačí a bije. Po tom, čo bol incident nahlásený na polícii, im vraj zamestnanci povedali, aby opustili hotel.

VIDEO Dráma počas dovolenky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Daily Record)

"Napätie v hoteli sa zhoršuje, pretože ľudia sú stále viac frustrovaní. Snažia sa svojich delegátov presvedčiť, aby im vybavili iný hotel. Čo bude so mnou, ma netrápi, som dosť starý a veľký, aby som sa o seba postaral. Ale sú tu deti a ľudia so zdravotnými problémami, ktorí zostali bez pomoci a komunikácie," dodal Daniel.

Podľa iného hosťa s ním vedúci zamestnanci odmietajú hovoriť o tom, prečo nefungujú hlásiče požiaru a prečo sa o nich personál nepostaral počas požiaru. Oheň sa zvykne šíriť dosť rýchlo na to, aby mohlo prísť k veľkej tragédii. Hovorkyňa cestovnej kancelárie uviedla, že o incidente v hoteli vedia, sú s ním v kontakte kvôli vyšetreniu príčiny a zisteniu situácie.

Cestovka údajne kontaktuje všetkých zákazníkov, ktorí sú v hoteli, aby im poskytla pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu