Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na požiar v čínskej továrni nasadili 900 hasičov, zomrelo osem ľudí

Výbuch v petrochemickej továrni v Číne
Výbuch v petrochemickej továrni v Číne (Zdroj: Youtube/CCTV+)

PEKING - Najmenej jeden človek dnes skoro ráno zahynul a ďalších sedem ľudí je nezvestných po výbuchu a následnom požiari v petrochemickej továrni na východe Číny.

Osem ľudí dnes ráno zahynulo a ďalších deväť utrpelo zranenia pri výbuchu a následnom požiari v petrochemickej továrni na východe Číny.

Tragédiu spôsobila explózia cisterny so skvapalneným plynom v nakladacej zóne, čo vyvolalo požiar ďalších palivových cisterien. Incident sa stal v ekonomickej zóne Lin-kang v provincii Šan-tung, informovala čínska tlačová agentúra Sinchua.

Video zverejnené na webovej stránke denníka People's Daily zachytávalo továreň v plameňoch na troch rôznych miestach. Na mieste zasahovalo 900 členov hasičských zborov a pohotovostné služby, informovali miestne médiá.

Polícia celé okolie závodu a zóny evakuovala. Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu dnes popoludní miestneho času. Majiteľa továrne zadržali a zranených hospitalizovali.

V Číne sú tragédie v priemyselných fabrikách, závodoch, továrňach i baniach napriek vládnym opatreniam a reguláciám pomerne bežným javom, dodala agentúra AP.

Viac o téme: ČínaPetrochemická továreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu