Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež František navštívil pútnickú Fatimu, čakali ho tisícky veriacich

Pápež František navštívil Fatimu. Zobraziť galériu (3)
Pápež František navštívil Fatimu. (Zdroj: TASR/AP)

FATIMA - Na pápeža Františka, ktorý dnes pricestoval na dvojdňovú návštevu portugalskej Fatimy, čakal v tomto pútnickom meste obrovský dav nadšených veriacich z rôznych kútov sveta. Informovala o tom agentúra AP.

Lietadlo s pápežom pristálo na portugalskej leteckej základni Monte Real. Odtiaľ ho odviezol vrtuľník do Fatimy, kde sa František presunul do papamobilu, z ktorého zdravil zhromaždených pútnikov. 

Potom sa pomodlil v Kaplnke zjavení postavenej na mieste, kde sa trom miestnym deťom pred 100 rokmi údajne zjavila Panna Mária. Dve z nich - Františka a Hyacintu - v sobotu vyhlásia za sväté.

Pápež František navštívil Fatimu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Súrodenci František (Francisco Marto) a Hyacinta (Jacinta Martová) zomreli niekoľko rokov po údajných zjaveniach. V roku 2000 ich blahorečil (čo je predstupeň svätorečenia) vtedajší pápež Ján Pavol II., ktorý pri tejto príležitosti Fatimu osobne navštívil. 

Pápež František navštívil Fatimu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Tretie z fatimských detí - neskoršia karmelitánska rehoľníčka Lúcia Dos Santos - zomrelo v roku 2005. V prípade Lucie však nebol ukončený ešte ani proces blahorečenia.

Viac o téme: Pápež FrantišekFatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu