Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veľký americký boj proti gangom: Imigračný a colný úrad zatkol 1400 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Pri doteraz najrozsiahlejšej operácii zameranej proti kriminálnym gangom zatkol americký Imigračný a colný úrad (ICE) počas ostatných šiestich týždňov takmer 1400 ľudí, informovala dnes BBC.

Z 1378 zatknutých sa potvrdilo členstvo v gangoch u 1095, uviedol ICE, zatiaľ čo zvyšných 283 zatkli na základe iných trestných či správnych obvinení. Vyše 900 zo zatknutých boli americkí občania, povedal poverený riaditeľ ICE Thomas Homan. Zdôraznil, že "násilné kriminálne pouličné gangy sú najväčšou hrozbou, ktorej čelia naše komunity".

Uvedená operácia bola historicky najväčšou, aký kedy uskutočnil vyšetrovací útvar vnútornej bezpečnosti ICE. Počas operácie zhabali 238 strelných zbraní, 270 kilogramov rôznych drog a takmer pol milióna dolárov v hotovosti.

Zadržali tiež 10 ľudí, ktorí vstúpili do USA v detskom veku bez sprievodu dospelého - a deviati z nich boli členmi gangov. Rozsiahla operácia bola časťou programu, ktorý stále pokračuje. Jeho cieľmi sú s pomocou federálnej a miestnej polície členovia gangov.

Viac o téme: GangyUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu