Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ruský veliteľ neudržal jazyk za zubami: Putin tajne pripravuje pre Američanov jadrové peklo

Vladimir Putin Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev/Pool Photo via AP, file)

BRATISLAVA – Tak toto tu ešte nebolo. Vzťahy medzi Ruskom a Západom v posledných rokoch sú na veľmi zlej úrovni. No to, čo povedal bývalý ruský hovorca a plukovník, prekračuje všetky medze. Rusko vraj podľa neho naplánovalo pre Američanov veľké prekvapenie.

Ruský vojenský veliteľ prekvapil skoro celý svet. Povedal, že Moskva implantuje jadrové bomby pri pobreží Spojených štátov amerických. Viktor Barantzev, bývalý hovorca ministra obrany a bývalý plukovník, povedal Komsomoľskej Pravde, že Rusko „potichu implantuje“ nukleárne „krtko“ bomby. Jeho slová prebralo viacero britských portálov.

Viktor Barantzev
Zobraziť galériu (3)
Viktor Barantzev  (Zdroj: archív)

Vraj to má byť reakcia na asymetrickú vojnu vedenú Spojenými štátmi. „Zakopú ich a „spia“ až pokým ich neaktivujú,“ cituje jeho slová britský portál. „Ach, vyzerá to, že som už povedal veľa. Mal by som držať jazyk za zubami. V krátkosti, disponujeme „asymetrickou“ (a lacnejšou) odpoveďou na Američanov,“ pokračuje Barantzev.

Kremeľ sa však bráni. Barantzeovo tvrdenie považuje za „čudné“. „Poradil by som vám, aby ste nebrali úplne vážne takéto správy,“ odkázal hovorca Kremľa Dimitrij Peskov.

Iný expert na bezpečnosť pre britský Independent povedal, že toto vyhlásenie považuje za „politickú vojnu“. „Sme vo vojne,“ povedal analytik Nixey pre portál. „Nie sú v nej tanky, streľba, nikto pritom neumiera. No medzi Ruskom a Západom je fundamentálny spor o hodnotách, záujmoch a ambíciách,“ nechal sa počuť odborník s tým, že Rusi sa pravidelne zmieňujú o jadrovej hrozbe, aby verejnosť stále brala na vedomie, že sú jadrová veľmoc.

Viac o téme: RuskoUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu