Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajt použil služobnú zbraň na pohotovosti nemocnice v Berlíne: Muža postrelil do nohy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Informácie o streľbe na pohotovosti jednej z nemocníc v nemeckom hlavnom meste, konkrétne v berlínskej štvrti Kreuzberg znepokojili dnes popoludní tamojšiu verejnosť.

Podľa informácií, ktoré sú zatiaľ veľmi stručné a ktoré pochádzajú z rozhlasovej a televíznej stanice RBB, ako aj internetového vydania denníka Bild, použil služobnú zbraň v situácii, ktorá to vyžadovala na pohotovosti policajt, ktorý postrelil zatiaľ neznámeho muža do dolnej končatiny. Život postreleného nie je v ohrození.

Hovorkyňa polície sa zatiaľ obmedzila na konštatovanie, že došlo k použitiu strelnej zbrane. Okolie dejiska incidentu polícia hermeticky uzavrela a zabezpečila.

Policajnú hliadku prepadol ozbrojenec, muži zákona ho postrelili

Streľba v Berlíne, informácie o ktorej dnes najskôr vydesili obyvateľov nemeckej metropoly, bola dôsledkom konania 27-ročného muža, rodáka z Mníchova, ktorý na parkovisku pred nemocnicou v štvrti Kreuzberg namieril pištoľ na policajnú hliadku. Policajti, ktorí predtým zasahovali v jednej z obchodných prevádzok nemocnice kvôli krádeži, sa s mužom predtým nestretli. Ich výzvy na zloženie zbrane však zmäteno hovoriaci ozbrojenec negoval a neustále mieril na policajtov, z ktorých jeden napokon použil služobnú zbraň a útočníka postrelil do dolnej končatiny.

Ozbrojenca neodkladne previezli na chirurgiu, kde ho operovali, nenachádzal sa však v ohrození života. Aj nemecké médiá vrátane lokálnych berlínskych zatiaľ nepriniesli bližšie informácie o motíve činu, ani o identite útočníka s výnimkou poznámky, že pre políciu bol už známy pre ilegálne ozbrojovanie sa. Na mieste činu sa aj v skorých večerných hodinách nachádzalo podľa internetových vydaní denníkov Der Tagesspiegel a Berliner Zeitung osem policajných vozidiel a asi tri desiatky príslušníkov policajného zboru. Situácia v nemocnici sa však vracia už do normálu a postupne to bude možné povedať aj o jej okolí.
   

Viac o téme: StreľbaPolícia BerlínKreuzberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu