Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Česko zhrozené z desivej samovraždy dievčat! Posledný odkaz, objatie a smrť pod vlakom

Na koľajniciach zomreli Veronika a Ruženka, kamarátky im teraz zapaľujú sviečky Zobraziť galériu (6)
Na koľajniciach zomreli Veronika a Ruženka, kamarátky im teraz zapaľujú sviečky (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Nova/FB )

MLÉKOJEDY - Celé Česko zasiahla víkendová tragédia. Na koľajniciach zomreli ruka v ruke dve kamarátky. O šokujúcej udalosti prehovorili svedkovia. Podľa výpovedí dievčatá spáchali s úsmevom na tvári samovraždu. Na mieste stojí otázka, čo ich k nepochopiteľnému počinu viedlo. Odpoveď stále nie je oficiálne známa, špekuluje sa, že za obrovskou tragédiou môže stáť nezmyselná, nebezpečná hra Modrá veľryba.

Nepochopiteľná tragédia, ktorá sa stala v sobotu popoludní v obci Mlékojedy pri Mělníku na frekventovanej trati medzi obcami Všetaty a Neratovice, otriasla verejnosťou. Aj keď okolnosti smrti dievčat nie sú oficiálne známe, podľa všetkého odišli zo sveta dobrovoľne.

Šokujúci opis nešťastia

Podľa výpovedí svedkov, Veronika s Ruženkou sedeli na koľajniciach. Keď spozorovali rútiaci sa vlak, naposledy sa objali, chytili za ruky, zamávali a pokojne kráčali proti nemu. Rušňovodič na dievčatá intenzívne trúbil, no fatálnej zrážke, žiaľ, nedokázal zabrániť. "Stalo sa to priamo pred mojimi očami, bolo to šialené," povedal svedok Martin Student pre portál idnes.cz. Martin býva pri trati, v sobotu popoludní bol na záhrade, keď zbadal na koľajniciach dve dievčatá. Ako povedal, zakričal na ne, aby odišli, že tadiaľ nemôžu prechádzať. "Robí to tu veľa ľudí, skracujú si cestu, ale ja som tie dievčatá chcel vyhnať, aby sa im náhodou niečo nestalo," zaspomínal.

Česko zhrozené z desivej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Nova/FB )

Martin si myslel, že dievčatá ho poslúchli, lebo odišli. O dve hodine neskôr, keď išiel z domu a kvôli blikajúcej červenej signalizácii na priecestí zastavil, dievčatá uvidel opäť. "Išli vedľa seba proti tomu vlaku. Museli ho vidieť, dívali sa pred seba a vlak trúbil ako blázon. Ale oni nič, išli ďalej, až do konca," opísal hororové okamihy. Posledné chvíle životov dievčat videli aj manželia, ktorí sedeli v aute pred priecestím. "Videla som tie dievčatá, sedeli na koľajniciach. Zazrela som, ako sa vzájomne fotia, potom sa zdvihli, chytili sa za ruky a išli," opísala žena. 

Česko zhrozené z desivej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto/ Tv Nova, FB)

Spoločná samovražda, motív nejasný

Prípad spoločných samovrážd je veľmi ojedinelý. Motív konania dievčat stále nie je známy. Podľa známych oboch rodín dievčat, konflikty s rodičmi sa zdajú ako veľmi malicherné. Z tragédie sú rodiny, priatelia, známi, ale aj široká verejnosť otrasená.

Česko zhrozené z desivej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto/ Tv Nova, FB)

Posledný mrazivý odkaz 

Veronika a Ruženka boli dobré kamarátky, ale koncom marca sa mali pohádať. "Po**ala som ti celý život, mrzí ma to," ospravedlnila sa potom jedna z dievčat na sociálnej sieti a druhá odpovedala: "Nemrzí."  

Česko zhrozené z desivej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Nova/FB )

Šokujúci je ale posledný odkaz, ktoré dievčatá na sociálnej sieti zverejnili, upoznil na neho portál tn.nova.cz. "Dnes to všetko skončí. Utrpenie, bolesť, smútok, šťastie a láska," stojí v hrozivých slovách, ktoré sú umocnené hashtagom #navždyspolu#nahoru.


Prečítajte si aj:

Rodičia v strachu, hra na smrť už dorazila aj na Slovensko: Desivá vlna samovrážd tínedžerov


Desivá hra Modrá veľryba

V prípade Veronikinej a Ruženkinej smrti môže do úvahy pripadnúť aj nezmyselná a veľmi nebezpečná hra, ktorá sa medzi tínedžermi rozmáha na internete. Ide o postupné plnenie 50 úloh, pričom poslednou je spáchanie samovraždy. V zahraničí už pocítili nárast samovrážd mladých ľudí práve v súvislosti s otrasnou hrou s názvom Modrá veľryba. Na Slovensku sa objavili dva prípady samovrážd tínedžerov, ktorí zomreli pod vlakom, pričom do úvahy môže tiež pripadnúť, že ide o výsledok hororovej hry na život a na smrť.   

 

Viac o téme: VlakDievčatáKoľajniceMlékojedy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu