Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Tragikomické! Za Trumpovým rozhodnutím bombardovať Sýriu je bizarný dôvod: Zlomené srdce

Donald Trump prekvapivo zaútočil. Zobraziť galériu (3)
Donald Trump prekvapivo zaútočil. (Zdroj: TASR/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

BRATISLAVA - Trumpov nečakaný raketový útok na sýrsku základňu prekvapil svetovú verejnosť. Pritom ešte pred voľbami vyhlasoval, že Amerika by sa mala stiahnuť zo svetového diania. Čo ho prinútilo otočiť o 180 stupňov? Na verejnosť prenikli zaujímavé informácie z diplomatických zdrojov.

"Nazlostená a so zlomeným srdcom sledujem obrázky zo Sýrie po ohavnom chemickom útoku." Takto znel status dcéry Donalda Trumpa Ivanky. O pár hodín už Američania bombardovali Sýriu raketami Tomahawk. Ako je to možné? Môže za tým byť podľa jedného diplomata práve prezidentova dcéra Ivanka, ktorej došlo zle z masakry detí po chemickom útoku.

Ivanka Trumpová a jej manžel Jared Kushner
Zobraziť galériu (3)
Ivanka Trumpová a jej manžel Jared Kushner  (Zdroj: SITA/AP)

Britský veľvyslanec v Spojených štátoch Sir Kim Darroch mal uviesť podľa britských novín The Times, že v oválnej pracovni Bieleho domu jej znepokojenie malo "veľký vplyv" na rozhodnutie bombardovať Sýriu. Odkaz jej hore zmieneného tvítu mal "väčší dopad ako sa čakalo", uvádzajú diplomatické zdroje.

Tvít Ivanky Trumpovej

Po útoku Ivanka zase svojho otca vychválila. "Som hrdá na svojho otca za to, že neakceptoval hrozné zverstvá proti ľudskosti," napísala siedmeho apríla.

Terčom spomínaného chemického útoku sa stalo sýrskymi povstalcami ovládané mesto Chán Šajchún v provincii Idlib na severozápade Sýrie. Jeho obeťami sa stalo viac ako 80 ľudí. V reakcii na tento útok prezident USA nariadil odvetu v podobe vypálenia 59 striel s plochou dráhou letu Tomahawk na základňu Šajrát, kde sa podľa Washingtonu mali nachádzať chemické zbrane. O život pritom prišlo najmenej šesť ľudí.

Viac o téme: USADonald TrumpSýriaIvanka trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu