Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vona chce posunúť Maďarsko vpred: Jobbik spúšťa celoštátnu kampaň k iniciatíve mzdová únia

Gábor Vona
Gábor Vona (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 13 rokoch neurobila žiadna maďarská vláda nič preto, aby sa mzdy Maďarov priblížili k západoeurópskej úrovni. Konštatoval to dnes v Budapešti predseda opozičnej ultrapravicovej strany Jobbik Gábor Vona v úvode celoštátnej kampane Jobbiku za "mzdovú úniu".

Podľa spravodajského servera alfahír.hu Jobbik bude túto občiansku iniciatívu propagovať v 20 mestách krajiny. Poslanec Jobbiku Márton Gyöngyös podotkol, že Európska komisia má do 20. mája posúdiť túto iniciatívu podporovanú Jobbikom, potom môžu začať zbierať podpisy na podporu "mzdovej únie". Jobbik usporiada v nasledujúcom období aj fóra a odborné konzultácie s odborármi i zamestnávateľmi, dodal opozičný politik.

Vona vlani 18. decembra avizoval, že začne bojovať za vyrovnanie miezd v Európe. K tomu, aby sa EK zaoberala touto otázkou, je nutné aspoň v siedmich členských krajinách Európskej únie pozbierať za rok jeden milión podpisov. Vyhlásenie o občianskej iniciatíve dosiahnuť mzdovú úniu podpísali 14. marca v Budapešti zástupcovia Maďarska, Chorvátska, Poľska, Slovenska, Rumunska, Bulharska, Lotyšska  Estónska.

Viac o téme: JobbikGábor VonaMzdová únia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu