Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z talianskeho mora vylovili kufor s hrozivým obsahom: Telo patrí ázijčanke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Joshua Paul, File)

RIMINI - Kufor obsahujúci telo Ázijčanky vylovili z vody v prístave talianskeho mesta Rimini. To posilnilo špekulácie, že možno ide o pozostatky nezvestnej Číňanky, ktorej nemecký manžel je vo väzbe pre podozrenie z jej vraždy.

Na tele nie sú žiadne stopy po násilí, uviedla dnes talianska tlačová agentúra Ansa. Podozrivého, ktorého totožnosť nebola zverejnená s ohľadom na zákony na ochranu súkromia, zatkli 20. februára v Ríme po tom, čo jeho žena zmizla počas plavby po Stredozemnom mori.

Vyšetrovatelia sú údajne presvedčení, že muž zavraždil manželku, natlačil ju do kufra a ten hodil cez palubu počas plavby medzi Janovom a ostrovom Malta. Kufor, ktorý na začiatku výletnej plavby na palube zaregistrovali, nebolo možné nikde nájsť, keď manžel vystupoval z lode.

Mužov právnik Luigi Conti vyhlásil, že kufor nájdený v Rimini "má inú veľkosť a farbu", než mal kufor jeho klienta. Žena, ktorej pozostatky sa našli, bola podľa opisu drobnej, štíhlej postavy a mala výšku 170 centimetrov, ale nezvestná manželka klienta je 155 centimetrov vysoká a zavalitá, povedal Conti.

Podľa televíznej relácie o zmiznutých osobách Chi l'ha visto právnik upozornil, že v talianskom meste Bologna, ktoré sa nachádza v tom istom severovýchodnom regióne ako Rimini, zmizla Vietnamka. "Dúfame, že urobia test DNA, takže čoskoro sa to vyjasní," dodal Conti.

Pitva je naplánovaná na pondelok, uviedol ešte. Manžel tvrdí, že jeho manželka odišla z výletnej lode MSC Magnifica v Grécku, lebo ju už plavba nudila, a že ho to neznepokojilo, lebo sa podobne správala aj v minulosti.

Viac o téme: KuforRimini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu