Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Streľba v americkom nočnom klube na FOTO: Ozbrojenec začal páliť do davu, zasiahol 15 ľudí

Incident sa odohral v Cameo Clube. Zobraziť galériu (4)
Incident sa odohral v Cameo Clube. (Zdroj: Twitter/Cincinnati Police)

CINCINNATI – Hororový útok v americkom Cameo Clube si vyžiadal jedného mŕtveho a 14 zranených po tom, ako do klubu v meste Cincinnati vošiel ozbrojený muž a začal strieľať do ľudí. Páchateľ je momentálne na úteku.

Streľba v nočnom klube v americkom Cincinnati bola zjavne vyústením predošlého sporu medzi jednotlivými osobami alebo skupinami. Uviedli to predstavitelia tohto mesta v americkom štáte Ohio.

K streľbe došlo okolo 01.30 h miestneho času počas rušného víkendu. Úrady zatiaľ nemajú žiadnych podozrivých. „V sobotu večer sú v klube väčšinou veľmi mladí návštevníci. Mali sme tu incidenty aj v minulosti, ale tento je zo všetkých najhorší,“ uviedla policajná predstaviteľka Kim Williamsová.

Streľba v americkom nočnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

V klube sa nachádzala ochranka, ktorá poskytla raneným prvú pomoc a pokúsila sa oživiť spomínanú obeť, tá však zomrela, dodala Williamsová. Postrelených bolo 14 ľudí. Niektorí z nich sa sami doviezli do okolitých nemocníc a ďalších tam prepravila sanitka. Úrady vypočúvali niekoľko svedkov, ale podľa Williamsovej mnoho návštevníkov klubu odišlo.

„Najväčším problémom je, že keď v takom veľkom dave zaznejú výstrely, veľa svedkov zmizne,“ dodala policajná predstaviteľka. Úrady teda vyzvali každého, kto má informácie, aby ich prišiel oznámiť polícii. Vyšetrovatelia tiež preverujú, či boli zapnuté bezpečnostné kamery. Televízna stanica WLWT uviedla, že najmenej jeden človek sa nachádza v kritickom stave a je hospitalizovaný v Lekárskom centre Univerzity v Cincinnati.

Naposledy Amerika čelila podobnému scenáru v Orlande na Floride, keď v nočnom klube ozbrojenec zabil 49 ľudí. Od udalosti neuplynul ani jeden rok.

Streľba v americkom nočnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Streľba v americkom nočnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/Cincinnati Police)

Viac o téme: StreľbaNočný klubCincinnatiCameo Club
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu