Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľký škandál Trumpovej ochranky: Agentom ukradli notebook s tajnými plánmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Neznámy páchateľ odcudzil v newyorskom Brooklyne prenosný počítač agentky Tajnej služby Spojených štátov (USSS), ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu. V laptope sa boli uložené rôzne utajované informácie vrátane plánov mrakodrapu Trump Tower, ktorý patrí prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi.

Ku krádeži došlo ešte vo štvrtok ráno. Zlodej počítač ukradol z auta, ktoré bolo zaparkované pri agentkinom dome v blooklynskej štvrti Bath Beach. Odmiesol si aj bližšie nešpecifikované citlivé dokumenty a agentkinu vstupnú kartu. 

Po odcudzenom laptope "horúčkovito" pátrajú agenti USSS za asistencie newyorskej polície. Páchateľa s ruksakom odchádzajúceho z miesta činu zachytili bezpečnostné kamery, napísal dnes denník New York Daily News, ktorý sa odvolal na nemenované policajné zdroje. 

Podľa agentkiných slov boli na počítači uložené rôzne informácie súvisiace s národnou bezpečnosťou USA, napríklad pôdorysné plány Trump Tower či údaje súvisiace s vyšetrovaním e-mailovej kauzy bývalej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej. 

Na laptope sa podľa agentky nenachádzali nijaké informácie týkajúce sa Bieleho domu alebo zahraničných predstaviteľov. Predstavitelia USSS ubezpečili, že ukradnutý počítač mal niekoľkonásobnú úroveň zabezpečenia vrátane kompletného zašifrovania informácií uložených na disku, uviedla televízia NBC News. 

Viac o téme: New YorkDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu