Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kamarátky plávali v rieke, keď sa začala napúšťať priehrada: Turisti svedkami fatálneho konca

Racheal Louise De Jongová Zobraziť galériu (3)
Racheal Louise De Jongová (Zdroj: Facebook)

WELLINGTON - Výlet na Novom Zélande sa stal osudným pre 21-ročné mladé žieňa. Tragédia sa odohrala nečakane za účasti priateľov, s ktorými sa slečna veľmi dobre zabávala. Zo štyroch ľudí ona jediná neunikla vode, ktorá ju so sebou zobrala. Všetko videli dvaja neznámi turisti a celú nešťastnú situáciu opísali.

Racheal Louise De Jongová sa spolu so svojimi priateľmi veľmi dobre zabávala. Spoločne plávali vo vodách rieky Waikato na Novom Zélande, kde sa vybrali na výlet. Dvaja nemeckí turisti celú situáciu sledovali z vyhliadkovej plošiny. Ako neskôr priznali, videli štyroch ľudí. Chvíľku nato započuli výstražné sirény, ktoré hučali päť minút. Ide o signál, ktorý upozorňuje ľudí o otvorení priehrady.

Voda začala pomaly stúpať. Dievčatá sa chceli zachrániť, a tak sa rozhodli vyskočiť na neďalekú skalu, kde stál nejaký muž. Ten sa im snažil pomôcť. "Videli sme prvé dievča, ako sa dostalo do bezpečia. Muž ju pritiahol. Pri druhom dievčati urobil to isté. Tretie dievča síce vyskočilo, no voda ho odplavila spolu s chlapíkom," opisujú situáciu svedkovia a dodávajú: "Vľavo uprostred rieky však stále stála posledná z kamarátok." Pravdepodobne bola voda už tak vysoko a prúd tak silný, že to dievča neustálo a do bezpečia sa nedostalo.

Kamarátky plávali v rieke,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Rachael De Jong )

Racheal neprežila, tragicky prišla o život. Rodinu aj priateľov táto správa zobrala. Mnoho odkazov, spomienok a dojemných slov venovali svojej milovanej. "Úprimne som stratil slová, keď som sa dozvedel, čo sa stalo. Bolo to najkrajšie dievča vo vnútri ako aj z vonku, aké som kedy spoznal," napísal jeden z kamarátov. Tieto slová potvrdil ďalší: "Je vzácne, keď stretnete niekoho tak krásneho zvonku aj zvnútra, ako bola práve Rachael. Môžete žiť celý život a nikdy nenatrafiť na takúto osobu."

Dovolenka snov skončila tragédiou: Turista (†23) spadol do gejzíra, jeho telo sa rozpustilo

Slová plné bolesti a lásky vyslovil aj Rachealin brat: "Predstavovala nie len inšpiráciu pre nás všetkých, bola moja najlepšia kamarátka a najdokonalejšia sestra akú som si kedy mohol priať. Neviem ani opísať, ako veľmi mi budeš chýbať, a aké je to celé nespravodlivé. Neexistujú slová, ktoré by opísali moje pocity. Veľmi ťa milujem Rachael, navždy."

Kamarátky plávali v rieke,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Rachael De Jong )

Mladá slečna bola študentkou fyzioterapie a bola známa ako veselá, usmiata, láskavá a starostlivá osôbka. Takto Rachael opísal vice kancelár univerzity Derek McCormack a priznal, že dievča bolo rešpektované ako svojimi lektormi tak aj svojimi kolegami. "Naše myšlienky sú s rodinou a priateľmi v tomto mimoriadne ťažkom a smutnom období," vyjadril úprimnú sústrasť McCormack.

Spoločnosť, ktorá prevádzkuje priehradu potvrdila, že sirény boli spustené. Počas leta sa brány otvárajú štyrikrát denne. Okolo rieky sa nachádza niekoľko zábran, ktoré majú ľudí upozorniť a zabrániť im v rieke plávať. Vyšetrovanie smrti dostal do rúk súdny znalec. 

Viac o téme: TragédiaUtopenieNový Zéland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu