Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Spoločnosť Disney prekvapila: Po prvý raz v histórii použila homosexuálnu postavu a eroticku scénu

Emma Watson
Emma Watson (Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant)

LOS ANGELES - Americké filmové štúdio Walt Disney Pictures použilo v remaku rozprávkovej klasiky Kráska a zviera po prvý raz vo svojich dejinách homosexuálnu postavu a erotickú scénu.

Inkriminovaný milostný príbeh sa odohráva medzi vedľajšou postavou menom LeFou (hrá ju Josh Gad), snažiacou sa vyrovnať s pocitmi, ktoré prechováva ku Gastonovi (Luke Evans), hlavnému antagonistovi tohto romantického muzikálu. Ide o sexuálnu túžbu a obdiv, čo je podľa spoločnosti Disney "jedinečným homosexuálnym momentom", zachyteným prvýkrát v jej filme, informovala dnes stanica BBC.

Film natočený so skutočnými hercami s použitím počítačovej animácie mal svetovú premiéru v Londýne 23. februára. Do kín v USA a Británii sa dostane 17. marca. Režisér Bill Condon sa domnieva, že LeFou a jeho počínanie predstavuje priekopnícky krok, čo sa týka zobrazenia komunity LGBT na striebornom plátne. Oceňujú to aj kritici, podľa ktorých filmy musia odzrkadľovať skutočný život.

Emma Watsonová sa predstaví v hlavnej úlohe Krásky, ktorá sa zamiluje do netvora stvárneného Danom Stevensom. Okrem nich vo filme účinkujú Ewan McGregor, Kevin Kline, Stanley Tucci, Emma Thompsonová či Gugu Mbatha-Rawová.

Viac o téme: HomosexuálKráska a zvieraWalt Disney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu