Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Vyše 50 lekárov chytili pri čine: Jeden varil, druhý hral tenis, štát obrali o státisíce!

Skrytá kamera odhalila lekárov v neapolskej nemocnici Loreto Mare.
Skrytá kamera odhalila lekárov v neapolskej nemocnici Loreto Mare. (Zdroj: YouTube)

RÍM - Talianska polícia zatkla v piatok 55 lekárov, zdravotných sestier a ďalších zamestnancov v centrálnej štátnej nemocnici Loreto Mare v Neapole za podvádzanie v označovaní príchodu na pracovisko.

Jeden z podozrivých pracoval ako šéfkuchár a ďalší si išiel zahrať tenis, pritom však mali na elektronickom označovači zaznamenané, že sú v službe. Informovali o tom na tlačovej konferencii vyšetrovatelia.

Skryté kamery, odpočúvanie telefónov a sledovanie odhalili, že neeticky sa správajúci lekári, zdravotné sestry a rádiológovia podvádzali pri označovaní príchodu na pracovisko - a to tak, že spomedzi seba vybrali jedného, ktorý ich v práci zaregistroval. Jeden podozrivý urobil v priebehu niekoľkých mesiacov 490 označení, dodala prokuratúra v Neapole.

Jedného lekára z tejto siete údajných "ulievačov" videli odísť z nemocnice, naskočiť do taxíka a hrať tenis; ďalší údajne pracoval ako šéfkuchár v hoteli, pritom mal však službu v nemocnici; ostatní, ktorí vykĺzli z nemocnice, išli napríklad nakupovať. Podozriví takto za päť rokov podviedli štátnu kasu o sumu v odhadovanej výške 800.000 eur, uviedli vyšetrovatelia. Zadržaní sa nachádzajú v domácom väzení. Celkovo polícia vyšetruje za tento podvod 94 zamestnancov nemocnice.

Viac o téme: LekáriNeapolSkryté kamery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu