Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Daeš opäť útočí: Výbuch bomby v svätyni, hlásia desiatky mŕtvych a stovky zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Najmenej 50 ľudí zahynulo a viac ako 100 ďalších osôb utrpelo dnes zranenia pri výbuchu nálože, ku ktorému došlo v súfijskej svätyni v provincii Sindh na juhu Pakistanu. K zodpovednosti za útok sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš. "My sme to urobili," uviedol hovorca odnože Daeš operujúcej v Afganistane a Pakistane.

Podľa hovorcu guvernéra provincie Sindh sa cieľom bombového útoku stala svätyňa v meste Sehván Šaríf, kde sa každý štvrtok večer tisíce stúpencov súfizmu venujú počúvaniu mystickej hudby a tancu. Súfizmus je mystickou odnožou islamu, praktizovanou v mnohých častiach južnej Ázie. Sunnitskí radikáli považujú jeho stúpencov za odpadlíkov od pravého islamského náboženstva.

Bilancia výbuchu v súfijskej svätyni stúpla na 72 mŕtvych

Na najmenej 72 mŕtvych a 250 zranených stúpla bilancia dnešného útoku samovražedného atentátnika v súfijskej svätyni v provincii Sindh ležiacej na juhu Pakistanu.

Zabíjalo sa aj v iných častiach Zeme: Pri výbuchu bomby v Bagdade zahynulo najmenej 45 ľudí

Najmenej 45 ľudí prišlo dnes o život po výbuchu bomby v aute, ku ktorému došlo v prevažne šiitskej štvrti irackej metropoly Bagdad. Zranenia pri explózii utrpelo ďalších 49 osôb, uviedol hovorca irackého ministerstva vnútra.  K zodpovednosti za útok v štvrti Baja'a sa prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amák prihlásila sunnitská extrémistická organizácia Daeš, ktorá šiitov považuje za odpadlíkov od pravého islamu. Iracké sily podporované Spojenými štátmi sa momentálne snažia militantov z Daeš vytlačiť z ich kľúčovej bašty - mesta Mósul na severe krajiny. 

Viac o téme: BombaPakistanDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu