Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

MIMORIADNA SPRÁVA V lyžiarskom stredisku v Alpách spadla lavína: Hlásia mŕtvych a zavalených

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

TIGNES - Obrovské nešťastie sa stalo dnes vo francúzskych Alpách. Utrhla sa lavína, ktorá zasypala deviatich ľudí, šyroch sa nepodarilo zachrániť.

Lavína sa utrhla v blízkosti lyžiarskeho strediska Tignes vo francúzskych Alpách, kde platila v týchto dňoch aj výstraha pred lavínovým nebezpečenstvo. Nešťastie sa stalo dnes päť minút po pol jedenástej dopoludnia. V čase, keď sa v oblasti nachádzalo množstvo turistov, ale aj rodín s deťmi. Okamžite sa rozbehla záchranná akcia. Nasadené boli aj záchranárske psy. Nezvestných je stále päť ľudí. Do záchrannej akcie bolo nasedených 50 ľudí. 

MIMORIADNA SPRÁVA V lyžiarskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/ledauphine.com)

Podľa informácií z ledauphine.com obete boli súčasťou skupiny s inštruktorom lyžiarskeho kurzu Tignes Le Lac. Boli vybavení lavínovými detektormi.

Incident sa stal neďaleko talianskych hraníc v nadmorskej výške 2100 metrov. Ako informuje ledauphine.com, šírka utrhnutej lavíny bola 400 metrov. Záchranná akcia stále prebieha, v nasadení sú aj pracovníci a lyžiarski inštruktori zo strediska. Zo škály 5 stupňov dnes platila výstraha pred lavínovým nebezpečenstvom tretieho stupňa.  

Od začiatku sezóny sa v Alpách a Pyrenejách udialo 13 lavínových nehôd, pri ktorých zahynuli traja ľudia. Minulú sezónu sa stalo 45 podobných nehôd a bilancia je 21 úmrtí.

 

Viac o téme: LavínaTignesFrancúzske Alpy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu