Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Švédska polícia zatkla tri osoby podozrivé z bombových útokov, ktorých terčom boli azylové centrá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ŠTOKHOLM - Švédska polícia dnes oznámila, že sa jej podarilo zadržať tri osoby podozrivé z účasti na troch nedávnych bombových útokoch, ktorých terčom sa stali dve azylové centrá a jedno ľavicovo zamerané kníhkupectvo.

Jeden zo zadržaných je podozrivý z účasti na všetkých troch incidentoch - novembrovom bombovom útoku na kníhkupectvo v meste Göteborg na juhu Švédska aj dvoch ďalších útokoch na švédske azylové centrá, ktoré sa odohrali 5. a 25. januára. Obe ďalšie zadržané osoby sú podozrivé z útoku 25. januára, pričom jedna z nich aj z útoku na kníhkupectvo. Nijaké ďalšie podobnosti k ich zadržaniu polícia neposkytla. Viaceré švédske média však napísali, že prinajmenšom jeden z podozrivých je napojený na neonacistickú scénu.  

Pri útoku z 5. januára sa ťažko zranila jedna osoba, pri ďalšom 25. januára nálož nevybuchla a pri útoku na göteborgské kníhkupectvo nedošlo k nijakým zraneniam, približuje agentúra Reuters. Do Švédska prišlo v roku 2015, a síce na vrchole utečeneckej krízy v Európe, dovedna vyše 160.000 migrantov. Severská krajina, ktorá sa hrdí veľkou mierou tolerancie, v reakcii na ich príliv sprísnila svoju migračnú politiku a zaviedla tiež dočasné hraničné kontroly.  

Viac o téme: Bombové útokyŠvédskoAzylové centrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu