Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové informácie o ničivej lavíne v Taliansku: Pitva odhalila detaily smrti obetí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP)

RÍM - Na povrch vyplávali nové zistenia o obetiach, ktoré si vyžiadala nekompromisná lavína v strednom Taliansku. Hotel Rigopiano sa stal posledným miestom pre 29 osôb. Väčšina zomrela okamžite, no niektorí chvíľu pod tonami snehu ešte žili.

Informácie o obetiach lavíny, ktorá spadla pred dvoma týždňami na horský hotel v strednom Taliansku, priniesla agentúra ANSA. Na základe vykonanej pitvy bolo zistené, že väčšina z 29 obetí tragédie zomrela okamžite. Niektorých málo však toto šťastie nemalo. Prežili no zachrániť sa ich nepodarilo a tak po krátkej dobe skonali aj oni.

Nové informácie o ničivej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Súdny lekár má dva mesiace na záverečné slová lekárskeho vyšetrovania. Už teraz ale všetko hovorí zato, že prakticky všetky obete upadli po zavalení lavínou do bezvedomia a ako bolo spomenuté väčšina z nich aj okamžite zomrela. Obete podľa doterajších zistení utrpeli vnútorné poranenia a udusili sa.

Bilancia tragédie

Obetí teda bolo dokopy 29. Záchranárom sa pri záchrannej akcii, ktorá trvala niekoľko dní podarilo vyslobodiť deväť ľudí vrátane štyroch detí. Dobrá a potešujúca správa prišla aj pri nájdení a záchrane troch šteniatok. Dvaja ľudia mali to šťastie, že sa v momente, kedy lavína padla nachádzali pred hotelom. 

Nové informácie o ničivej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: HotelLavínaObeťTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu