Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v Česku: Vodič ignoroval svetelný signál, vlak narazil do auta, traja mŕtvi

Tragická zrážka vlaku s autom
Tragická zrážka vlaku s autom (Zdroj: Foto: YT)

VEJPRNICE - Obrovská tragédia sa stala dnes ráno v Česku. Pri strete auta a vlaku na železničnom priecestí vo Vejprniciach na Plzeňsku zomreli traja ľudia.

Infromáciu o nešťastí potvrdil hovorca záchrannej služby Martin Brejcha. Vo vlaku sa nikto nezranil. Prevádzka na trati bola prerušený do deviatej hodiny, uviedol hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal. "Na mieste vyhasli tri ľudské životy, dvaja okamžite, pri treťom sme sa pokúšali o zázrak, ale resuscitácia bohužiaľ nebola úspešná," povedal Brejcha. V osobnom aute zomreli dvaja muži a jedna žena.

Jeden muž bol podľa odhadu lekárov záchrannej služby vo veku okolo 30 rokov, druhý približne šesťdesiatročný a žene by mohla mať asi 55 rokov. Vlak sa s autom zrazil okolo pol šiestej ráno. "Nebolo v silách rušňovodiča, aby vlak na krátku vzdialenosť zastavil, zotrvačnosťou osobné auto tlačil pred sebou ešte asi 150 metrov," opísala nehodu hovorkyňa hasičov Pavla Jakoubková. Vnútri auta zostali zakliesnení traja ľudia. "O život vodiča po jeho vyslobodení hasiči spoločne so záchranármi ešte bojovali, asi po hodine intenzívnej resuscitácie lekár konštatoval jeho smrť," dodala. Zranenia dvoch spolujazdcov boli podľa nej devastujúce, ich telá hasiči vyslobodili až po vyšetrení nešťastia políciou a dráhovou inšpekciou.


Prečítajte si aj:

FOTO Nehoda pri Košiciach: Zhrození cestujúci, kamión visí nad koľajnicami, vlaky nepremávajú


Podľa Drápala sa s autom stretol osobný vlak idúci z Domažlíc do Plzne. "Nehoda sa udiala na železničnom priecestí zabezpečenom svetelnou výstražnou signalizáciou bez závor, ktorá bola podľa doterajšieho šetrenia na mieste mimoriadnej udalosti v čase nehody v činnosti," uviedol. Spôsobené škody boli predbežne vyčíslené na 230 000 českých korún (8500 eur), z toho bolo 100 000 škoda na vlaku, 100 000 na trati a zvyšok na automobile. V celej ČR sa tento rok vrátane dnešnej nehody stalo už 16 zrážok na železničných priecestiach, zomrelo pri nich päť ľudí a štyria utrpeli zranenia.  

Viac o téme: NehodaAutoVlakŽelezničná trať
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu