Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Trapas ministra zahraničných vecí, vymyslel si neexistujúci štát: O tomto ste ešte nepočuli

Poľský minister zahraničia Witold Waszczykowsky Zobraziť galériu (3)
Poľský minister zahraničia Witold Waszczykowsky (Zdroj: TASR)

VARŠAVA - Poľský minister zahraničia Witold Waszczykowsky sa vďaka svojmu vyjadreniu stal predmetom posmechu. Jeho lobovanie o kreslo v Bezpečnostnej rade OSN nabralo svetové rozmery. Rokovanie s členmi vymyslenej krajiny, to sa naozaj nepodarí len tak niekomu.

Witold Waszczykowsky sa do New Yorku vybral s cieľom získať kreslo v Bezpečnostnej rade OSN od roku 2018 do 2019. Novinárom priznal, že sa zúčastnil stretnutia s úradníkmi takmer 20 krajín sveta. Medzi nimi boli vraj aj niektoré karibské národy. Následne po tejto informácii vyslovil dnes už celosvetovo známy názov, vďaka ktorému si vyslúžil poriadnu spŕšku vtipov.  

Trapas ministra zahraničných vecí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Prvýkrát v histórii poľskej diplomacie sa Waszczykowsky stretol s predstaviteľmi krajín ako sám uviedol: "Napríklad Belize alebo San Escobar." Po vyslovení druhého miesta sa to všetko začalo. Neexistujúci názov, neexistujúce miesto. Zareagovali mnohí a na internete sa objavilo viacero zosmiešňujúcich príspevkov.

Situáciu chcel zachrániť hovorca poľského ministerstva, ktorý vysvetlil, že Waszczykowski sa pomýlil a mal na mysli ostrovný štát Svätý Krištof a Nevis v španielčine známy ako San Crisóbal y Nieves. Ani toto vyhlásenie však nepomohlo a nezabránilo užívateľom sociálnych sietí z robenia si srandy. Každý príspevok bol označený hashtagom #SanEscobar.

Trapas ministra zahraničných vecí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Na Twitteri vynašli aj vlajku patriacu tejto záhadnej krajine. Prostredníctvom účtu, ktorý bol pomenovaný San Escobar boli zverejnené viaceré príspevky. Fotografie neexistujúcej krajiny či bankovku s podobizňou predsedu poľskej vládnucej strany Jarosławom Kaczyńskiom. 

Viac o téme: MinisterPosmechPoľskoWitold Waszczykowsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu