Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Thajsku kvôli záplavám zahynulo šesť ľudí: Problémy má aj populárny ostrov

Problémy so záplavami má aj jeden z najpopulárnejších ostrovov Thajska. Zobraziť galériu (2)
Problémy so záplavami má aj jeden z najpopulárnejších ostrovov Thajska. (Zdroj: SITA/AP)

BANGKOK - Najmenej šesť ľudí zahynulo pri záplavách na juhu Thajska. Problémy má aj jeden z najpopulárnejších ostrovov Samui, kde v súčasnosti trávi dovolenku mnoho zahraničných turistov. Na ostrove, kde miestami voda siaha ľuďom až po kolená, sa oneskorili niektoré lety a uzavretý bol rad pláží, informujú zahraničné médiá.

Mohutné dažde začali v nedeľu a doteraz vyvolali záplavy v ôsmich južných provinciách. Na mnohých miestach bola kvôli zaplavenej trati prerušená vlaková doprava, čo sa dotklo aj hlavnej trasy spájajúcej Thajsko s Malajziou, uviedla dnes agentúra Reuters. Na hlavnom letisku v provincii Nakchon Sítchammarát bola zatopená ranvej a odvolaných dnes bolo 26 letov. Uzavreté boli tiež niektoré cesty na juhu krajiny. Vo štvrtok preto nejazdilo šesť diaľkových autobusových spojov z Bangkoku.
V Thajsku kvôli záplavám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)
 
V provincii Čchumpchon musela byť vo štvrtok evakuovaná nemocnica, keď do nej prenikla záplavová voda. Ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že zdravotnícky personál v zasiahnutom regióne je v pohotovosti, aby bol pripravený evakuovať prípadných pacientov z ďalších nemocníc. Na turistickom ostrove Samui niektoré hotely umiestnili pred vchodmi vrecia s pieskom, aby zabránili zatopeniu budov. V uliciach je viac ako 30 centimetrov vody a rad automobilov a motocyklov má problémy prejsť, uviedla agentúra AP.
 
Medzi obeťami povodní sú napríklad matka s dieťaťom, ktoré boli nájdené vo štvrtok ráno v zatopenom aute. Následkami mimoriadne silných zrážok trpí skoro pol milióna ľudí, napísala agentúra DPA. Thajský meteorologický ústav oznámil, že husté lejaky a búrky možno očakávať aj v budúcom týždni. Obdobie dažďov v Thajsku zvyčajne končí v novembri. Záplavy v januári, kedy na juhu vládne turistická sezóna, sú nezvyčajné.
Viac o téme: ZáplavyThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu