Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poplach v rýchliku smerujúceho z Prahy do Mníchova: Evakuácia cestujúcich, mala tam byť bomba

Vlak v stanica Bratislava Zobraziť galériu (2)
Vlak v stanica Bratislava (Zdroj: SITA)

BEROUN - Kvôli bombovej hrozba zasahujú policajti u Berouna v rýchliku, ktorý mieri z Prahy do Mníchova. Polícia evakuovala cestujúcich, prevádzka na trati stojí. Na miesto bol povolaný aj pes cvičený na vyhľadávanie výbušnín.

"Prebieha evakuácia cestujúcich, ich presný počet zatiaľ nie je známy," povedala hovorkyňa Berounskej polície Marcela Pučelíková.

Podľa webu Českých dráh by obmedzenie medzi Berounom a Karlštejnom malo trvať minimálne do 11:00. Vlak EC 354 Franz Kafka idúci do Nemecka naberie podľa odhadu meškanie približne 120 až 140 minút. Policajný zásah kvôli výhrážke oneskorí aj rad vnútroštátnych spojov.

Polícia má podozrivého, bomba sa nenašla

Policajti majú podozrivého, ktorý zrejme vyhrážal bombou v rýchliku. "Podozrivému hrozí v prípade preukázania viny až päť rokov väzenia za šírenie poplašnej správy," povedala hovorkyňa Berounskej polície Marcela Pučelíková. Policajti ho odviezli na výsluch.

Pred poludním vyšiel prehľadaný rýchlik ďalej po svojej trase. Pri prehliadke vlaku a cestujúcich policajti výbušninu nenašli.

Viac o téme: BombaRýchlikPrahaMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu