Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Rodina z Ameriky v mučivom zajatí, Taliban ukázal VIDEO: Deti sa prizerajú týmto zverstvám

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ľudská tragédia. Už štyri roky držia teroristi z Talibanu muža so ženou zo Severnej Ameriky. V príšernom väzení sa žene dvakrát podarilo porodiť. To, čo však videli jej dve deti, by žiadna matka nedopriala ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi. V novom videu pár prosí o pomoc amerických prezidentov.

Americko-Kanadský pár s deťmi zadržali v roku 2012 počas cestovania po hornatej oblasti v blízkosti afganského hlavného mesta Kábul. Na internete sa objavilo nové video, kde rodina hovorí o pekle, ktoré za štyri roky prežili. Na záberoch volajú o pomoc, aby boli vyslobodení. Konkrétne prosiba Baracka Obamu a nastupujúceho prezidenta Donalda Trumpa, aby ich vyslobodili.

Tato vyzerali pred 4 rokmi
Zobraziť galériu (2)
Tato vyzerali pred 4 rokmi

Čo je zarážajúcejšie, na videu sa objavujú aj ich dvaja malí synovia, ktorí sa narodili v zajatí. Muž menom Joshua Boyle (33) na videu prezrádza, že chlapci sa museli prizerať na to, ako ich matku zneužívajú. Caitlan Colemanová (31)  je celá zahalená do čierneho a číta z pripraveného prejavu.

Pozrite si VIDEO

Ženu už zajali tehotnú v 5. mesiaci. Najmladšie dieťa sa im narodilo v roku 2015. Toto nie je prvé video zajatého páru. Pár sa ich objavilo už dávnejšie, ale v tomto sú prvýkrát s deťmi. Predpokladaný dátum nahrávania videa je 3. december.

Toto je video spred štyroch mesiacov

Po žene prehovoril aj Joshua. Svoj odkaz adresoval Barackovi Obamovi. "Obama, tvoje dedičstvo je zrejme pre teba dôležité. Rovnako ako sú pre nás dôležité deti. Daj niečo útočníkom, aby si si mohol zachovať tvár a oni nás mohli pustiť," tvrdí Joshua.

Naposledy sa objavili vo videu spred štyroch mesiacov, kde adresovali vláde Afganistanu odkaz, aby vláda nezabíjala uväznených talibancov, inak ich popravia.

Viac o téme: RukojemníciTalibanJoshua BoyleCaitlan Coleman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu