Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Hromadná nehoda vo Francúzsku: Po tragickej zrážke 30 áut piati mŕtvi

Tragická nehoda vo Francúzsku
Tragická nehoda vo Francúzsku (Zdroj: Foto: YT)

LA ROCHE-SUR-YON - Dnes dopoludnia došlo na diaľnici vo Francúzsku k hromadnej dopravnej nehode. Bilancia je tragická. Po zrážke najmenej tridsiatich áut zomrelo päť ľudí.

Hromadná nehoda sa stala na diaľnici spájajúcej La Roche-sur-Yon a Les Sables d'Olonne v západofrancúzskom pobrežnom departmente Vendée. S odvolaním sa na prokurátora to oznámila sieť francúzskych regionálnych rozhlasových staníc France Bleu. V rýchlosti sa zrazilo najmenej 30 áut, pričom hromadnú nehod neprežilo päť ľudí, ďalších osem ľudí sa zranilo, jeden z nich vážne.


Prečítajte si aj:

Hrôzostrašné FOTO nehody pri Lučenci: Tragický koniec divokej jazdy Dušana, takto riskoval život!


"Mnoho ľudí je v absolútnej núdzi," uviedo hovorca hasičov vo Vendée a dodal, že mnohí utrpeli drobné poranenia. Na miesto bolo vyslaných viac ako 20 sanitiek, hasiči museli niektorých zakliesnených z vrakov vystrihnúť.

Nehoda zablokovala v oboch smeroch premávku na diaľnici, ktorá spája mesto La Roche-sur-Yon s mestom Sables d'Olonne na pobreží Biskajského zálivu. Francúzske ministerstvo vnútra uviedlo, že vo Vendée aktivovali plán pre mimoriadne situácie a dopravné orgány varovali vodičov, aby sa vyhli diaľniciam A87 a RD160 medzi oboma spomínanými mestami. Podľa rozhlasu nehodu na diaľnici zavinila hustá hmla. 

Viac o téme: NehodaTragédiaFrancúzskoLa Roche-sur-Yon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu