Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Tragická nehoda výletného autobusu v Maďarsku: Svedectvo Slovákov, ktorí boli na mieste

Autobus sa vracal z vianočných trhov. Zobraziť galériu (3)
Autobus sa vracal z vianočných trhov. (Zdroj: Youtube/borsodihirek csatornája)

BUDAPEŠŤ - Traja ľudia zomreli a viacerí sa zranili v sobotu pred polnocou na maďarskej diaľnici M3 v smere do Miškovca, kde sa na zľadovatenej vozovke prevrátil autobus, informovala dnes agentúra MTI. Podľa aktuálnych údajov počet zranených je 28, z ktorých sa ťažko zranilo desať ľudí.

Do prevráteného autobusu s maďarským evidenčným číslom následne narazilo deväť osobných áut a dva mikrobusy. Medzi havarovanými vozidlami boli aj rumunské a ukrajinské.

VIDEO Tragická nehoda výletného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/borsodihirek csatornája)

Podľa hovorcu Celoštátnej záchrannej služby (OMSZ) Pála Györfiho zasahovalo 14 sanitiek. Celkom sa zranilo 31 ľudí, z nich šiesti utrpeli ťažké poranenia. Obeťami havárie sú 13-ročný chlapec, 20-ročná žena a 50-ročný muž.

VIDEO Tragická nehoda výletného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/borsodihirek csatornája)

Zranených previezli do nemocníc v Miškovci, Egri a Debrecíne. Cestujúci autobusu sa vracali z vianočného trhu vo Viedn

Polícia Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy otvorila dnes okolo poludnia diaľnicu M3 v smere do Budapešti. V smere do Miškovca na 133. kilometri polícia diaľnicu nechala aj naďalej uzatvorenú. Podľa aktuálnych údajov počet zranených je 28, z ktorých sa ťažko zranilo desať ľudí.

Havarovali aj Slováci

Do redakcie sa nám ozvala mladá Slovenka, ktorej rodičia boli účastníkmi dramatickej polnočnej havárie. Podla jej slov išlo o hromadnú nehodu, pri ktorej havarovalo 15 áut, vrátane auta jej rodičov. „Aj otec musel naraziť do zábradlia, aby neutrpeli s mamou vážnejšie zranenia. Domov sa vrátili až okolo jedenástej doobeda, skôr ich nepustili,“ opísala dcéra havarovaných Slovákov.

Ako spresnila ďalej, nenarazili len maďarské vozidlá. Medzi havarovanými boli okrem Slovákov aj Ukrajinci. „Po nehode museli mrznúť v autách až do rána pri teplote -4 stupne Celzia,“ priblížila hrozivú situáciu čitateľka.

 

Diaľnicu do Budapešti otvorili

Polícia Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy otvorila dnes okolo poludnia diaľnicu M3 v smere do Budapešti. Diaľnica bola v celej šírke uzatvorená po nočnej havárii autobusu a ďalších 11 vozidiel, pri ktorej traja ľudia zomreli, informovala agentúra MTI.

Vodič autobusu, v ktorom zomreli traja ľudia, sa chcel vyhnúť zrážke

Vodič maďarského poschodového autobusu cestovnej kancelárie Grand Tours, ktorý sa v sobotu pred polnocou prevrátil na diaľnici M3 a v ktorom zomreli traja cestujúci, sa pravdepodobne snažil vyhnúť zrážke s iným vozidlom. Uviedla to dnes agentúra MTI s odvolaním sa na majiteľa cestovnej kancelárie Sándora Nagya.

Podľa vyjadrenia Nagya z neoficiálnych informácií vyplýva, že autobus v úseku medzi mestami Mezökesresztes a Mezökovesd predbehlo osobné auto a pri zaraďovaní sa späť do jazdného pruhu dostalo šmyk. Vodič autobusu v snahe zabrániť zrážke strhol volant.

Viac o téme: HaváriaAutobusMiškovecDiaľnica D3
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu