Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Nigérii sa zrútila strecha preplneného kostola: Pochovala najmenej 160 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

UYO - Počet obetí sobotňajšieho nešťastia v Nigérii, kde na veriacich spadla strecha nedostavaného kostola, sa vyšplhal na 160. S odvolaním sa na riaditeľa miestnej nemocnice o tom dnes informovala agentúra AP. Predpokladá sa, že bilancia obetí ešte nie je konečná.

Incident sa odohral v sobotu v meste Uyo v štáte Akwa Ibom na juhu Nigérie. V kostole sa zhromaždilo veľa ľudí, pretože sa tam mala konať biskupská vysviacka.

Hovorca miestneho guvernéra informoval, že úrady nariadili vyšetrovanie, či pri stavbe nedošlo k porušeniu technologických postupov. K zrúteniu rozostavaných alebo čerstvo dokončených budov v Nigérii dochádza pomerne často. Vinu na tom nesie korupcia v podobe podplácania stavebného dozoru spolu s používaním nekvalitných stavebných materiálov, nedodržiavaním stavebných postupov a ignorovanie povinnosti zaobstarať pred stavbou si stavebné povolenie.

V roku 2014 sa zrútila viacposchodová ubytovňa pri synagóge v Lagose, pričom zahynulo 116 ľudí - väčšinou hostí z Južnej Afriky. Vyšetrovaním sa vtedy zistilo, že budova sa zrútila v dôsledku nekvalitného projektu a kvôli chybám pri stavbe. Vinníkov sa doteraz nepodarilo dostať pred súd. 

Viac o téme: KostolNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu