Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Taliansku zadržali lekára a zdravotnú sestru: Podozrenie z viacnásobnej vraždy pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MILÁNO - Viac ako desať ľudí pripravili v období rokov 2011-14 možno o život taliansky anestéziológ (60) a jeho milenka-zdravotná sestra (40) v nemocnici v Saronne severozápadne od Milána. O prípade dnes informovali talianske médiá a tlačová agentúra DPA s tým, že dvojicu v utorok zadržala talianska polícia.

Vyšetrovatelia, ktorí najskôr predpokladali účasť dvojice na neprirodzenej smrti štyroch ľudí, zhabali medzičasom zdravotnú dokumentáciu viac ako 50 pacientov, napísal denník La Repubblica. 
Obete, ktorými mali byť hlavne skôr narodení občania, mali zomrieť na následky predávkovania sedatívami. Zadržaný pár je podozrivý aj z vraždy lekárovho otca, ako i manžela a matky zdravotnej sestry. 

Päť úmrtí na klinike už klasifikovali ako vraždy, ďalších šesť prípadov ako možné vraždy. V prípade ďalších deviatich úmrtí sa zločin podarilo vylúčiť. Talianska ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová netajila šok nad odhaleniami označiac za nepredstaviteľné, že sa také veci môžu odohrať v nemocničnom zariadení. 

Viac o téme: LekárSestraTaliasko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu